65d730f4b4404eda0fb919e568a7e5435007f619.jpg

WSP Parkstad jongeren jobcoaches van start

Rebecca en Davey: “Dinsdag 1 juni 2021 zijn wij met positieve energie en motivatie gestart bij WSP Parkstad als jongeren jobcoach. Als jongeren jobcoach ondersteunen/coachen wij jongeren in de overgang van school (VSO/PRO) naar de arbeidsmarkt. Het is een geheel nieuwe functie met vele uitdagingen die wij graag aangaan. Wij verheugen ons op de samenwerking met de scholen, het salesteam en alle collega’s, partners en klanten van WSP. Wij hopen jullie snel te ontmoeten bij WSP Parkstad.”

Myrna Jegers, jobcoach bij WSP Parkstad, zal ook de rol van jongeren jobcoach gaan vervullen voor een aantal uur per week: “Toen ik de functie van jongeren jobcoach zag, was ik meteen erg enthousiast. Echter doe ik mijn werk binnen onze ‘Sw-tak’ met erg veel plezier en zou ik dit niet zomaar willen opgeven. Gelukkig blijken deze werelden prima naast elkaar te kunnen bestaan en mag ik deze functies gaan combineren! Hoe te gek is het dat ik nu naast onze kandidaten uit de Sw ook de jongeren uit Parkstad mag ondersteunen. Voor mij een leuke uitdaging aangezien hier naast andere wetgeving, ook een andere aanpak bij komt kijken. Ik kijk er erg naar uit om samen met Rebecca en Davey iets nieuws, maar vooral iets waardevols, op te starten voor de jongeren uit Parkstad.”

Stefan Kleintjens, manager sales WSP Parkstad, vertelt: Voor het succesvol plaatsen van deze specifieke doelgroep zijn twee zaken van belang: kennis van de arbeidsmarkt en kennis van de jongeren. Binnen Sales was het eerste al ruimschoots aanwezig maar het laatste nog niet. Bovendien was er wel al een samenwerking met de PRO en VSO-scholen maar deze was op een meer incidentele basis. Met de komst van onze Jongeren-Jobcoaches halen we de juiste kennis over- en ervaring met de doelgroep in huis en zal de samenwerking met de PRO en VSO-scholen een structureel karakter krijgen. Dit alles moet leiden tot meer plaatsingen van de jongeren bij werkgevers in Parkstad. Door de inzet van jobcoaching zal er vooral ook aandacht zijn voor de duurzaamheid van de plaatsingen en dat komt zowel de jongeren als de werkgevers ten goede.”