af7c9d6015873709b8630ab30cce919f9e9bf3ae.jpg

Vier Sw-medewerkers gedetacheerd bij Mazon

Mazon bestaat uit twee verschillende B.V. ’s; enerzijds Mazon Screen, de zeefdrukkerij. Hier wordt gedrukt en geprint. Met als mooi voorbeeld natuurlijk de raamstickers op het hoofdkantoor van WSP Parkstad, zie hier. Anderzijds Mazon Marking, de metaalafdeling. Hier worden o.a. reflecterende onderdelen voor vrachtwagens en kentekenplaten gemaakt.

Enkele voorbeelden van Mazon Screen.

Dat Mazon werkzaamheden uitbesteedt aan de Wenckebachstraat is niks nieuws. Echter, door de krapte op de arbeidsmarkt en de hoge piek in de productie, ontstond er ook vraag naar personeel in de werkplaats van Mazon in Heerlen. In eerste instantie werden uitzendkrachten ingeschakeld, maar helaas had dit niet het gewenste effect en zijn ze in gesprek gegaan met WSP Parkstad voor de mogelijkheden.  

Alex Escher, manager bij Mazon, vertelt: “De manager Detachering bij WSP Parkstad, informeerde ons over het mogelijk laten detacheren van medewerkers van WSP Parkstad. We waren hier in eerste instantie vrij huiverig voor. Toch zijn we overtuigd en hebben we niet één, maar inmiddels vier medewerkers in dienst genomen.” Ook Paul op den Kamp, afdelingshoofd bij Mazon, is blij dat ze de stap hebben gemaakt: “De twijfel werd vooral veroorzaakt omdat we niet wisten wat we voor deze mensen moesten regelen, wat voor begeleiding ze nodig hadden en of de medewerkers in ons team zouden passen. Uiteindelijk is deze twijfel nergens voor nodig geweest. De Sw-medewerkers van WSP Parkstad sluiten prima aan op ons reguliere personeel. Ze doen meer werkzaamheden dan we van tevoren gedacht hadden. Ze passen goed binnen het team en mochten er problemen zijn, dan kunnen we de jobcoach altijd bereiken.”

Een groot verschil met de eerdere uitzendkrachten die niet kwamen opdagen, agressief gedrag vertoonden en waarbij het uitzendbureau onbereikbaar was. Alex vertelt: “WSP Parkstad regelt eigenlijk alles. Als medewerkers ziek zijn of meer begeleiding nodig hebben, dan komt Albert Hakens (jobcoach bij WSP Parkstad) langs om het te regelen. Het blijkt dat we daar dus niet over na hoeven te denken.”

V.l.n.r.: Albert Hakens (jobcoach WSP Parkstad), Paul op den Kamp (afdelingshoofd Mazon), Tobias (medewerker) en Alex Escher (manager bij Mazon).

Paul vertelt over de werkzaamheden die door Sw-medewerkers uitgevoerd worden: “We hebben enkele machines die continu bestuurd moeten worden. Ik wilde dit niet wekenlang door dezelfde persoon laten doen. Met de komst van de Sw-medewerkers, kan ik deze machine laten rouleren tussen vier mensen. Daardoor is de machine continu bezet, maar hoeft niet één iemand dit te doen.”

Het team van de twee Mazon BV’s bestaat uit ongeveer 40 tot 45 man. Dat sommige medewerkers al ruim veertig jaar in dienst zijn bij Mazon, zegt wel iets over de werkgever. Een fijn bedrijfsklimaat waarin iedereen doet wat hij kan doen, staat voorop. Albert vindt het een zeer geschikte werkplek voor de Sw-populatie: “Het gaat hier om de kwaliteit, en niet zozeer om de productie aantallen. Tuurlijk wordt er hard gewerkt, maar ze zorgen ervoor dat het haalbaar is voor iedereen.” Tobias is één van de recent gedetacheerde Sw-medewerkers: “Ik vind het een hele fijne werkplek. Hiervoor werkte ik in de buitendienst, maar gezien mijn fysieke klachten hield ik dat niet langer vol. Bij Mazon werk ik in een rustig team met fijne collega’s. Ik zou het aan iedereen aanraden.”