dea30e5fb06b06fb8d4aed712d7e1061c8222736.jpg

Van hobby naar werk. Dat wil toch iedereen!

Ingrid is helemaal in haar element op haar werkplek. “Ik zorg ervoor dat alle cursuslokalen netjes zijn, beheer de materialen die cursisten bij mij kunnen kopen zoals tekenvellen of klei, verzorg koffie en thee, onderhoud de koffiemachine en maak ondertussen ook graag een praatje met de mensen. De andere helft van de tijd begeleid ik binnen het project SAMEN CREATIEF hobbygroepjes tussen de 5 en 10 personen bij het schilderen of knutselen. Samen gaan we aan de slag met het maken van bijvoorbeeld windklokken, of thema-gerelateerde decoratie voor bijvoorbeeld zomer en winter of Kerst en Pasen.”

Door haar hobby bespreekbaar te maken met haar jobcoach kwamen nieuwe mogelijkheden aan het licht. “Ik liet foto’s van mijn eigen schilderijen aan mijn nieuwe jobcoach zien. Hij zei dat ik echt iets moest doen met mijn schildertalent. Vroeger tekende ik af en toe, maar toen ik thuis kwam te zitten heb ik mijn teken- en schildertalent pas echt ontdekt. Ik heb altijd in de (kraam)zorg gewerkt en dat met veel plezier gedaan. Totaal ander werk dat ik helaas niet meer aankon. Dat was een pijnlijk moment. Maar des te mooier dat ik nu mijn creatieve talent heb ontdekt en dat ik daar zelfs nu in mijn werk iets mee doe!”Ingrid is een echte bezige bij. Sinds ze haar talent ontdekt heeft is ze er bijna iedere dag mee bezig. “Ik kan er bijna niet mee stoppen. Alleen op woensdag en zondag doe ik niks, dan heb ik even rust. Mijn toekomstdroom is om zelf iets te beginnen met mijn eigen schilderijen. In oktober sta ik 3 maanden met een expositie in de Brikke Oave in Brunssum. Wie weet opent dat deuren! Mijn advies is om te beginnen waar je hart ligt. Wat vind je leuk om te doen? Als je het leuk vindt om dingen te verkopen of te creëren ga dan eens kijken wat de mogelijkheden zijn. Misschien wil je wel werken in een bloemenzaak! Of ga je schilderen zoals ik. Als je iets veel en graag doet, of als je heel gedreven bent dan komt het vaak goed!”

De Vrije Academie biedt binnen het project SAMEN CREATIEF mensen met allerlei achtergronden en talenten vanuit o.a. Impuls, Levanto, Radar of Mondriaan, deelname aan hobbygroepjes in Landgraaf en Kerkrade. tegen een kleine vergoeding van €3,- incl. per les  Op die manier kunnen mensen hun gedachten verzetten, sociale contacten opdoen en vaak bloeien ze helemaal op wanneer ze creatief bezig zijn. Heb je interesse? Kijk dan eens op: www.vazom.nl