c58306f182615b7e8e639842e76ef3b94b4a413f.jpg

Topperverkiezing finalist Guido Thissen - Werk voor Heerlen

Debbie Tans, ontwikkelcoach bij Werk voor Heerlen, vertelt over de nominatie van Guido voor de Topperverkiezing 2020. “Geert en ik waren het vrij snel eens. We hadden apart van elkaar al Guido in gedachten. Guido komt van ver en heeft genoeg meegemaakt. Hij heeft uiteindelijk de keuze gemaakt om zich op de toekomst te richten. Hij dacht als ik niks verander in mijn leven dan wordt het ook niet beter. Die switch en de positiviteit die hij uitstraalt daar heb ik alleen maar lof voor.”

Geert van Nuijs, accountmanager bij WSP Parkstad en Werk voor Heerlen, kan dat alleen maar bevestigen. “Guido is echt een voorbeeld voor veel mensen. En niet alleen voor de mensen in dit traject, maar ook voor ons als begeleiders want ik krijg er nog altijd kippenvel van. Guido inspireert mij enorm om positief te blijven. De manier waarop hij naar de toekomst kijkt. Ondanks de tegenslagen is hij er altijd geweest, is hij positief gebleven en heeft hij doorgezet. Debbie en ik coachen en begeleiden veel mensen, maar dat komen we niet vaak tegen. Wij kunnen onze uiterste best doen om iemand op het juiste pad te krijgen maar het begint toch met de motivatie bij de persoon zelf.


Guido zelf is overdonderd door alle mooie woorden van zijn begeleiders. “Mensen zoals jullie geven me de bevestiging om zo door te gaan. Ik zie de toekomst positief, optimistisch. Ik kan in het negatieve blijven hangen maar ja, je hebt maar één leven hè. Het belangrijkste is genieten van de dag. Niet te veel vooruit denken en genieten van het hier en nu. Iedereen hier in de ploeg heeft zijn eigen uitdagingen en je vult elkaar gewoon aan. Je doet wat je kan en iedereen heeft ook respect voor elkaar.” Dat merkt Guido ook om zich heen: “straal je negativiteit uit dan zijn de mensen om je heen ook wat negatiever. En dat geldt ook voor positiviteit.”

Guido is bezig zijn rijbewijs te halen via Werk voor Heerlen. Iets dat hij ook privé graag wil en waarvoor hij hard aan het sparen was. Met rijbewijs op zak kan hij breder worden ingezet bij Werk voor Heerlen vandaar dat Guido zijn rijbewijs nu via Werk voor Heerlen kan halen.  “Daar ben ik echt dankbaar voor. Dat geeft me heel veel energie om door te gaan.” Extra mooi is dat het contract van Guido bij Werk voor Heerlen eind september verlengd wordt, waarna hij volgend jaar in vaste dienst zal gaan bij het bedrijf.

We moeten nog even wachten tot de finale! 23 september horen we wie de Topper van de regio Zuid is geworden. Na de prijsuitreiking komen we uiteraard bij jullie terug met de uitslag!

v.l.n.r.: Geert van Nuijs, Guido Thissen en Debbie Tans.