66a123e48bd1731bb1b3aea6b09c4270b60c18e0.jpg

Start pilot werk-leerlijn huishoudelijke zorg Envida

De werk-leerlijn gaat de kandidaten opleiden tot “medewerker huishoudelijke zorg bij mensen thuis”. Binnen deze functie variëren de taken van poetsen tot de was doen en van helpen strijken tot boodschappen doen. In maart zal een pilot starten met vijf kandidaten. Het traject duurt drie maanden (met behoud van uitkering). Na deze drie maanden volgt een detachering van zes maanden bij Envida. Aangezien Envida gevestigd is in Maastricht zal Podium24 de detachering en jobcoaching verzorgen. Bij succes zal de werk-leerlijn worden uitgebreid en is het de bedoeling dat dit een doorlopend traject zal worden, waarin vijf kandidaten per kwartaal worden opgeleid.

Deze werk-leerlijn is een mooi voorbeeld van hoe Envida bezig is met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Deze werk-leerlijn is opgezet om een steentje bij te dragen aan een inclusieve arbeidsmarkt. Envida wilt graag iets betekenen voor kandidaten die nu nog niet participeren op de arbeidsmarkt en meer ondersteuning nodig hebben om een duurzame plek op deze arbeidsmarkt te verkrijgen en te behouden. Een voorbeeld voor alle ondernemers!

Ter voorbereiding van de start van deze pilot heeft WSP Parkstad in januari een training georganiseerd om de werkplekbegeleiders van Envida klaar te stomen zodat ze als buddy voor de kandidaten aan de slag kunnen. Tijdens de training “train de trainer” werden aan de buddy’s handvaten geboden over hoe men op een constructieve wijze begeleiding kan bieden aan de kandidaten. Iedere kandidaat in de werk-leerlijn zal straks een eigen buddy toegewezen krijgen.

Tijdens de training “train de trainer”. 

Interesse?
Heb je interesse om deel te nemen aan deze werk-leerlijn? Neem dan contact op met Sjorsj Amkreutz, Arbeidsmakelaar WSP Parkstad, door een mailtje te sturen naar Sjorsj.Amkreutz@wspparkstad.nl