d9d687c63e97b51e14ba28afd795b5b7ee84aedd.jpg

Mooi voorbeeld van inclusief ondernemen: Bakkerij Voncken

Omdat Bereket moeite heeft met Nederlands spreken, laten we zijn collega Debbie Sijnen aan het woord. Ze vertelt over de werkzaamheden van Bereket in de bakkerij: “Hij verpakt altijd de zachte broodjes. Dat zijn er heel veel, dus daar is hij wel even mee bezig. De bakkerij is ingedeeld in verschillende afdelingen. S ’nachts wordt er gewerkt door de bakkers en wij pakken dit overdag allemaal in. En op het einde van de dag volgen uiteraard schoonmaakwerkzaamheden.” De taalbarrière is niet langer een probleem voor Debbie: “In het begin had ik wel even moeite met communiceren. Maar het gaat nu de goeie richting op. Ik kan goed met hem communiceren. We begrijpen elkaar altijd.”

Bereket is begonnen in maart, net voor de corona-crisis begon. Frans Voncken: “Hij is wel binnen gekomen in een tijd waarin alles heel onzeker werd. Maar hij heeft toch zijn ding gedaan. Hij leert door te kijken en het nadoen. We hebben al sprongen gemaakt.”

In onderstaande video zie je Bereket aan het werk, vertelt Debbie over Bereket als collega en vertelt Piroschka Voncken over inclusief ondernemerschap bij bakkerij Voncken.