75066e373dc46386d407463a53a3e6c05685cdd4.jpg

Melvin behaalt zijn diploma als logistiek medewerker

Melvin heeft voorheen bij het Rd4 textielsorteercentrum gewerkt. Hij merkte dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging, het liefst zelfs een opleiding. Na een gesprek met Dionne Eijdems (Adviseur opleiding en ontwikkeling, WSP Parkstad) bleek de stap richting de MedTech en het beyond traject een geschikte vervolgstap. Eigenlijk is het beyond-traject bedoeld voor kandidaten uit de Participatiewet, maar gelukkig kon er voor Melvin (Sw-medewerker) toch wat geregeld worden.

Melvin: “Ik vond het wel heel fijn dat ik aan het beyond traject kon meedoen. Je komt hier samen in een klas met mensen zonder werkervaring of mensen die er voor langere tijd uit zijn geweest. In een voortraject van drie maanden worden alle basiselementen zoals op tijd komen en opdrachten afronden nog eens herhaald.” Melvin volgde het voortraject bij Eagle Simrax en startte uiteindelijk bij Abbott. Britt Fielitz (coördinator MedTech en smart services WSP Parkstad) vertelt: “Dat is het unieke aan het beyond traject. De klassen bestaan uit een mix van beyond MBO 1 kandidaten vanuit verschillende beyond/Medtech partners. De kandidaten kunnen uiteindelijk ook bij verschillende bedrijven aan de slag.”

In eerste instantie was het plan dat Melvin MBO logistiek medewerker niveau 1 ging doen. Maar al snel gaf hij zelf aan wel open te staan voor een niveau hoger. En die motivatie van Melvin was bij Guido Steins, begeleider bij Abbott, ook meteen opgevallen: “Hij gaf mij meteen de indruk dat hij het liefst dezelfde dag nog wilde beginnen.” De opleiding bestond uit een combinatie van werken en leren, waarbij er een halve dag per week leerkrachten naar de werklocatie kwamen voor les (later digitaal). Een van de onderdelen was een A3 project met medestudenten voor het verbeteren van de inpaktafels. A3 is een bepaalde probleemoplossende werkmethode.

Melvin is blij dat hij zijn diploma op zak heeft: ”Ik heb veel ondersteuning gehad van Abbott, Daniëlle Consten (jobcoach WSP Parkstad) heeft me heel erg gemotiveerd en vanuit thuis ontving ik ook de nodige support.” Maar, voegt Daniëlle daar meteen aan toe: “Je hebt het wel zelf gedaan Melvin”. Momenteel bestaat de werkweek van Melvin uit orders picken & packen. Hij weet ook heel goed met wat voor soort producten hij werkt: “Er zitten producten bij voor mensen met hartproblemen. Je bent je ervan bewust dat je met levensreddende producten aan het werken bent. Maar dat maakt het werk misschien ook zo leuk, buiten het feit dat het een hele afwisselende baan is”. De volgende stap is het behalen van zijn heftruck bewijs, zodat hij nog breder kan worden ingezet.

Daniëlle is trots op Melvin: “Het is heel knap dat, ondanks dat hij voor langere tijd niet naar school geweest is, toch de stap heeft durven zetten naar buiten. Dat hij de vertrouwde werkomgeving bij Rd4 los heeft durven laten en alleen is overgestapt naar een nieuwe uitdaging. Het ging natuurlijk met ups & downs maar hij heeft zich wel staande gehouden en vormt daarmee zeker een voorbeeld voor anderen.” Ook Guido is zeer tevreden over Melvin: “Hij heeft een enorme groei gemaakt en door corona was het zeker geen gemakkelijke weg, maar hij heeft de eindstreep gehaald. Goed gedaan Melvin!”

Meriam Weiss, consultant bij ManPower: “Melvin is bij mij terechtgekomen via WSP Parkstad. Bij het voorportaalbedrijf EKK Eagle Simrax werd hij door de werkplekcoach Jean Franssen goed geïnstrueerd in de nieuwe werkzaamheden. Melvin liet meteen zien dat hij heel veel zin had in deze nieuwe uitdaging, hij stelde kritische vragen en ook tijdens de opleidingslessen voor logistiek medewerker was hij positief aanwezig. Tijdens de wekelijkse evaluaties kwam Melvin altijd enthousiast met zijn Mickey-mouse-shirt of pet naar me toe met verhalen over de afgelopen week. Toen het tijd werd voor doorstroom heeft hij zijn plekje gevonden bij Abbott Vascular. Kortom, ik heb graag met Melvin samengewerkt en ik ben mega-trots dat hij zijn diploma heeft behaald!”