31acc009156ea8071dcf589cf9a9cc5a1a93f595.jpg

Medewerker Marc Berns zet stap naar begeleid werken

Marc Berns, 30 jaar en afkomstig uit Landgraaf heeft sinds 1 mei de overstap naar begeleid werken gemaakt. Sinds 1 juni is hij in dienst van het bedrijf van zijn vader: Berns Verhuur & Steigerbouw te Heerlen. Berns Verhuur & Steigerbouw richt zich op verhuur, verkoop, montage en demontage van steigers, bouwmachines en partyspullen aan zowel bedrijven als ook particulieren. Naast Marc en zijn vader werken er bij Berns Verhuur nog twee medewerkers in de steigerbouw, een allround medewerker en een administratief medewerker.

Marc Berns

“In 2011 kwam ik in dienst van WOZL/WSP Parkstad en ik heb samen met mijn broer bij Balanz in het groen gewerkt. Ik wilde graag verder komen en stappen zetten in mijn loopbaan maar dat lukte daar helaas niet. Ik heb toen de overstap gemaakt naar schoonmaak binnen Balanz. Daar kwam ik wel verder maar toen ik een nieuwe leidinggevende kreeg was dat helaas geen match. Mijn vader heeft toen contact opgenomen met WSP Parkstad om te kijken wat de mogelijkheden binnen het eigen bedrijf zouden zijn. Naast het fijne rooster van 06.00 tot 14.00 uur in het groen en de schoonmaak, heb ik namelijk altijd nog in het bedrijf van mijn vader gewerkt. De stap om dan vast bij mijn vader in dienst te gaan was dan ook relatief snel gezet.”

Marc heeft veelzijdig werk bij Berns Verhuur. Hij houdt zich bezig met steigerbouw, machines schoonmaken, onderhoud, opruimen, klanten helpen met laden en lossen, kleine transportjes en bedrijfsbussen schoonmaken.


Arcus
Marc volgt al 1,5 jaar een opleiding via Arcus, en dat bevalt hem heel goed. Marc: “Ik volg daar lessen in lezen en schrijven. Met name moeilijke woorden en het gebruik van punten en komma’s vind ik erg lastig. Gelukkig krijg ik dat allemaal geleerd en merk ik ook dat het al veel beter gaat. In mijn werk heb ik wel eens hulp nodig maar als ik zaken op bonnen erbij moet schrijven gaat dat al een stuk beter. Ik wil het zelf ook heel graag leren, want dat maakt mijn werk een stuk makkelijker.”

Jobcoach Peter Peels
“Toen de vader van Marc mij belde, ben ik bij hen op bezoek gegaan. Ik heb hen vervolgens uitgelegd wat de voorwaarden zijn van het begeleid werken. De werkgever heeft recht op een loonkostensubsidie die bepaald wordt aan de hand van een loonwaardemeting, deze is ter compensatie van de verdiencapaciteit. Hiernaast kan de werkgever gebruik maken van een no-riskpolis, mocht de medewerker ziek worden dan zullen de loonkosten worden overgenomen door het UWV. Ook heeft de medewerker, mist niet verwijtbaar een terugkeergarantie maar geen salarisgarantie. En dat is voor sommigen toch een lastige stap om te nemen, aan de andere kant is het mogelijk dat de medewerker er wel financieel op vooruit kan gaan gezien de andere cao waarin hij terecht komt.

Marc is een harde werker en is niet bang om de handen uit de mouwen te steken. Zijn zelfredzaamheid is inmiddels dusdanig gegroeid dat dit een goede stap is om te nemen. Marc behoudt dan ook zijn SW-indicatie, wat betekent dat hij in de toekomst altijd op mij kan terugvallen als jobcoach bij mogelijke problemen of andere zaken mocht dit nodig zijn.

De laatste periode is het opvallend te noemen dat er steeds meer medewerkers van WSP Parkstad gebruik maken van het begeleid werken, een goede ontwikkeling!”