e001beed4a4bb42bb0cc02c572eabb73c35d68c9.jpg

“Ik kan meer dan alleen post bezorgen”

Robert heeft een verleden als meubelmaker, een vak waarin hij de fijne kneepjes van het tekenen onder de knie kreeg. Hij heeft wel eens gezegd: “Ik kan niet tekenen”. Verder dan bloemetjes tekenen kwam hij niet. Vanaf 2015 besloot Robert het opnieuw een kans te geven. Eerst met kleurpotloden, daarna voornamelijk met potlood en af en toe met pastel. Buiten de basis uit zijn opleiding tot meubelmaker heeft hij alles zelf aangeleerd en blijft hij ook nog steeds leren: “Ik zie heel veel verschil tussen de tekeningen van vijf jaar terug en nu.”

Tijdens Serious Request (2015) in Heerlen maakte Robert een portret van de drie DJ’s in het glazen huis. De vele positieve reacties gaven hem de doorslag om verder te gaan. Naast zijn baan als postbode is Robert dus ook regelmatig te vinden op kunstmarkten in Reijmerstok en Vaals.

Zijn favoriete tekening is de punker. Als je goed kijkt zie je dat de naam en datum van de tekening verwerkt zijn in het portret. Robert vertelt: “Ik weet niet wat het is, maar de ogen van dit portret blijven je volgen”. Na corona hoopt Robert weer volop op kunstmarkten te kunnen exposeren. Op de planning staat de markt in Vaals en in Catsop: “Ook al was 2020 qua verkopen geen slecht jaar, toch hoop ik dat ik meer ga verkopen het aankomende jaar. Ik kan meer dan alleen maar post bezorgen”.

Links: zelfportret. Rechts: Oud burgemeester van Vaals. 

Interesse in een portret? Neem dan contact op met Robert via Facebook of rob.goblet@ziggo.nl