5ac4a9852515e7fa95a7434dc317b9b3cec0e25c.jpg

“Ik heb mam nog nooit zo zien stralen”

Voorheen werkte Miriam Hovens (60 jaar) vijftien jaar lang in de evenementenbranche, waar ze als bedrijfsleidster ook een hoop creatieve taken op zich nam. Ze hielp bij de aankleding van bruiloften, podia, hotels en restaurants. In de tussentijd volgde ze cursussen voor styling, decorateur en liep ze een jaar mee met een etaleur om de kneepjes van het vak te leren. Haar burn-out en twee herseninfarcten zorgde voor een flinke terugslag. Daarbovenop kreeg Miriam in 2020 het coronavirus te pakken, waar ze nog altijd herstellende van is. Toch wilde ze graag weer aan het werk.

Jobcoach Belinda Meulenberg wist van Miriams passie voor bloemen en legde contact met Monique Lempers-Robeerts, tevens collega van WSP Parkstad, omdat ze wist dat haar man een bloemenzaak had. Monique vertelt: “Eigenlijk hadden we op dat moment geen functie openstaan, maar ik weet dat mijn man graag mensen een kans geeft en overal mogelijkheden in ziet.” Huub Robeerts, eigenaar van de bloemzaak: “Ik laat mensen hier starten en geef ze alle vrijheid. Ik wist van te voren niet goed wat Miriam wel en niet kon, maar daar kom je maar op één manier achter. Laat haar maar eens beginnen”.

V.l.n.r.: Monique Lempers-Robeerts (coördinator doelgroep WSP Parkstad en partner van Huub Robeerts), Huub Robeerts (eigenaar bloemenzaak) en Miriam Hovens (medewerker).

Miriam werkt nu bijna een jaar bij Huub Robeerts als winkelmedewerker. Haar tijdelijke proefperiode werd al gauw verlengd. Ze helpt met allerlei verschillende taken zoals de winkel op orde maken, boeketten maken, klanten helpen en af en toe naar de leverancier gaan. Gezien de gezondheid van Miriam, wordt er goed op haar gelet door collega’s: “Ik heb een stel politieagentjes achter me aanlopen op het werk, ik word er af en toe helemaal gek van”, vertelt Miriam lachend. Ze vervolgt: “Maar het is ook fijn dat er op me gelet wordt. Ik ben dat helemaal niet gewend uit het verleden in de evenementenbranche, daar was het altijd doorpakken en ieder voor zich. Het zijn zo’n schatten hier, ze zijn heel lief voor me.”

Ook al praat Huub er heel vanzelfsprekend en nuchter over, zijn manier van ondernemen is bijzonder. Hij geeft mensen een kans, biedt ze een hoop vrijheid op de werkvloer en staat voor alle nieuwe ideeën open. Hierdoor ontstaat er een werkplek waar mensen zich op hun gemak voelen en zich daardoor verder ontwikkelen. En daar krijgt hij veel voor terug. Huub is erg tevreden over Miriam: “We vinden dat Miriam in menselijk opzicht, maar ook in zakelijk opzicht een toegevoegde waarde is. Ze maakt mooie dingen die goed verkopen, maar ze heeft ook een hele fijne persoonlijkheid. Het totaalplaatje is een klik, dus we zijn heel blij met haar.” Sinds Miriam aan de slag is, is ze zich beter gaan voelen en heeft ze zich goed ontwikkeld. De dochter van Miriam kwam binnen in de zaak en zei: “Ik heb mam nog nooit zó zien stralen”. Huub: “Een groter compliment kan ik niet krijgen”.

En ondertussen gaat Huub door met zijn zaak, ook al wordt hij volgende maand 69. Werken noemt hij het niet: “Ik heb nooit gewerkt, ik doe gewoon wat ik leuk vind. Als ik het bedrijf kan voeren zoals ik het nu doe, run ik het nog zeker 25 jaar. Dit is mijn lust en mijn leven.”