a61af93c6bf1f4c1bac41e75cf5d08ea01d05c12.jpg

Duurzame plaatsing: Kelly werkt al veertien jaar bij Balanz

Kelly werkt op dit moment in veertien verschillende flatgebouwen in Bocholtz, waar ze de gemeenschappelijke ruimtes zoals trappenhuizen schoonmaakt. Het vast op één plek werken in plaats van meerdere locaties op een dag is voor Kelly een groot voordeel van de corona-crisis: “Het is een stuk rustiger nu. Ik kan later beginnen omdat ik geen reistijd heb en de tijdsdruk is weg. Voorheen moesten we bijvoorbeeld een heel schoolgebouw in twee uur gepoetst hebben. Dat is echt aanpoten.” Maar de nieuwe werkindeling heeft ook zo zijn nadelen, vertelt Kelly: “Ik mis mijn collega’s wel. Maar daarom kom ik nu iedere dinsdag naar het kantoor in Simpelveld, zodat we samen pauze kunnen houden. Dan hou ik toch nog contact met het team.”

Loek, objectleider van het Balanz team in Simpelveld, vertelt: “Het team bestaat uit zo’n 40 medewerkers, zowel Sw-kandidaten als CAO medewerkers. Het team wordt aangestuurd door een voorman, die samenwerking gaat heel goed. Kelly is een uitstekende medewerkster, iedereen weet haar te waarderen. Zowel de collega’s van Balanz als de bewoners van de flatgebouwen waar ze komt.” Dat kan Kelly inderdaad bevestigen: “De bewoners kennen me, zijn altijd blij om me te zien en willen me niet meer kwijt.”

“De bewoners kennen me, zijn altijd blij om me te
zien en willen me niet meer kwijt.”

V.l.n.r.: Chris Spaay (jobcoach WSP Parkstad), Kelly Beenen (medewerker Balanz) en Loek Engels (objectleider Balanz facilitair).

Schoonmaakmedewerkers bij Balanz krijgen diverse cursussen aangeboden. Kelly heeft inmiddels alle cursussen gehaald, met mooie cijfers. De vloerencursus heeft ze pas afgerond. Ze hoopt vooral dat ze ook na de corona-crisis op deze manier kan blijven doorwerken. Maar als het aan Loek ligt, komt dat wel goed: “Sommige dingen blijken tijdens de corona-crisis op hun plek te vallen. En dingen die goed gaan, moet je niet veranderen. We zien haar helemaal opbloeien nu ze meer rust heeft. Dat gaan we uiteraard proberen te continueren.”

“Sommige dingen blijken tijdens de corona-crisis op hun plek te vallen.
En dingen die goed gaan, moet je niet veranderen.”

Buiten het werken om is Kelly altijd bezig: “Ik kan geen vijf minuten stilzitten”. Zo speelt Kelly in de fanfare en staat ze vooral rond de carnaval vaak met een microfoon in haar handen op het podium!