b1db348ea107a60aa19d3c3aff563d1437719920.jpg

Dirk Slokker: met succes gedetacheerd bij Medtronic

De bijna 60-jarige Dirk is sinds juni ingestroomd op de Value Added Services afdeling bij Medtronic in Heerlen. WSP Parkstad en Medtronic zijn de samenwerking gestart met een onderzoek naar de mogelijkheden op de afdeling voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met behulp van onze jobcarver Rutger Ghijsen zijn taken onderzocht die geschikt zijn voor mensen uit de doelgroep. Dirk is de eerste (SW) medewerker die gestart is, en alle partijen zijn enthousiast!

Dirk Slokker: “Ik ben bijna 60 en ben daarvan al 41 jaar aan het werk. Fysiek zwaar werk ook nog, vanuit de ZOL bedrijven waar ik 16,5 jaar bij WPM Speelgoed heb gewerkt, ben ik overgestapt naar Norad: een groothandel in ketels en verwarmingen. Door de crisis kwam de klad erin, en ben ik na 11 jaar bij Norad overgestapt naar de Sligro en daarna naar Heineken. Van daaruit weer terug naar de Sligro, en via een overstap naar Polypack waar ik helaas niet op mijn plek was – ik had meer uitdaging nodig – ben ik bij Medtronic terecht gekomen. Hier ben ik continu bezig, krijg ik continu prikkels, ben ik veel aan het lopen en dat werkt perfect! Dat heb ik gewoon nodig, ik heb het hier goed naar mijn zin. Ik hoop hier tot m’n pensioen te blijven, een jaar of 7 à 8, dat ligt aan de regering!”


Erwin Ploemen – Sr. Logistics Supervisor Medtronic: “Dirk werkt hier in het distributiecentrum van Medtronic op een afdeling waar instrumenten voor rugoperaties klaargemaakt worden voor transport naar ziekenhuizen. Daarnaast vindt er ook de eindverpakking plaats van andere medische hulpmiddelen. Hij is gestart binnen het (intern) transport, daarna heeft hij gewerkt bij de verpakkingsafdeling waar dozen gevouwen, geplakt en klaargemaakt worden voor verzending naar de eindklant. Sinds kort oefent hij ook met het picken van orders.

In het begin hebben we samen met WSP Parkstad zorgvuldig gekeken voor welke werkzaamheden we Dirk zouden inzetten. Binnen Medtronic werken we via het principe van een buddy die nieuwe medewerkers wegwijs maakt. Het is belangrijk om afbreuk- en kwaliteitsrisico te beperken. Je moet niet te snel gaan, kleine stapjes nemen en langzaam verder ontwikkelen. Het is beter om iemand af te remmen in zijn of haar enthousiasme dan dat het uitloopt op een teleurstelling, zowel voor de medewerker als voor de organisatie.

Dirk: “Ik heb veel plezier in mijn werk. Ik doe graag van alles en vind het leuk als ik flexibel kan worden ingezet. De collega’s zijn heel leuk en ik kan een beetje mijn eigen gang gaan en zelfstandig bezig zijn. Ik ben nu trainingen aan het volgen, je bent nooit te oud om te leren toch? Mijn buddy Natascha legt me uit wat ik moet doen. Bijvoorbeeld hoe een ‘gun’ werkt waarmee je orders pickt. Dat hier alles in het Engels gecommuniceerd wordt is wel even wennen. Sommige woorden ken je wel, maar dit zijn toch veel medische termen. Het heeft even tijd nodig om dat te leren, wellicht bij mij iets langer dan bij een ander. Ook de begeleiding vanuit WSP Parkstad is goed. We zitten alleen samen als er iets is, want als er niks te melden valt dan is er niks te melden hè!”

Erwin: “Nu Dirk is doorgeschoven binnen de afdeling laat hij wel een ‘gat’ achter dat we graag zouden invullen met een andere kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wellicht kunnen we op termijn een ‘pooltje’ creëren met allround collega’s die elkaar kunnen afwisselen. Zo hebben we Dirk ook vaker ‘uitgeleend’ aan andere afdelingen en dat ging prima. Dat is voor ons een teken dat er meer mogelijk is in de toekomst. Zowel voor de mensen zelf als voor de organisatie. Al moeten de desbetreffende managers en leidinggevenden ook mee zijn. Het is belangrijk dat de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt van bovenaf gestimuleerd wordt. Voor de andere afdelingen moet dat vuurtje nog een beetje aangewakkerd worden. Binnen Medtronic zien we er het belang van in. In tijden van krapte op de arbeidsmarkt is het belangrijk iedereen in te zetten!”

Wanda Cima – Jobcoach WSP Parkstad: “Ik dacht Dirk is dé man voor deze plek! Ik kende de omgeving waar de nieuwe medewerker zou gaan werken, want ik heb zelf een ochtend meegelopen om te zien wat het werk daadwerkelijk inhoudt. Dan krijg je een goed referentiekader om de match te kunnen maken. Ik heb ook met Dirk gesproken en van hem gehoord wat hij kan en hoe gemotiveerd hij is. Dirk is als persoon heel aangenaam, waardoor hij goed binnen een team past. Hij heeft ook aangegeven dat hij meer kan en wil. Hij heeft diploma’s om bijvoorbeeld heftrucks te besturen. Medtronic heeft aangegeven op zoek te willen gaan naar een tweede medewerker als aanvulling op de afdeling. Er is echter geen tweede Dirk dus bij de volgende persoon die we voorstellen gaan we weer specifiek kijken wat die persoon kan en wil. Die matching is iedere keer weer maatwerk!”

Britt Fielitz – Arbeidsmakelaar WSP Parkstad: “Van het begin af aan is er door Medtronic als strategisch partner in de Medtech draagkracht getoond. Zij investeren niet alleen in hun producten, maar ook in de medewerkers die voor hen werken. Ze zijn heel nauwkeurig in hun evaluaties, ze komen gemaakte afspraken na en dat is een solide fundament om verder te bouwen aan onze samenwerking. Medtronic is nu bijna een jaar lid van MVO Werkgeversplatform Sprinc en zij hebben hun deuren al diverse keren opengesteld zodat andere bedrijven, maar ook consulenten en werkzoekenden, een kijkje kunnen nemen. Ook heeft Medtronic zich in het kader van het Sprinc SponsorPlan gepresenteerd voor werkzoekenden. Voor inspiratie bekijk de video.”

v.l.n.r. Wanda Cima, Dirk Slokker, Erwin Ploemen en Britt Fielitz