affc14cfc9ab28270709306291b0435814c01b72.jpg

Bijna met pensioen, tóch nog een nieuwe uitdaging

Vóór Limburg Catering werkte Beate al bij Meander op de psychogeriatrische zorg (pg). Een leuke afdeling waar ze als zorg assistent mee kon met leuke uitjes en activiteiten. Een dagje zwemmen, op vakantie naar Epen en een uitstapje naar Gaia-Zoo. Ze ondersteunde hierbij met het verzorgen en aankleden van de cliënten. Het was zo’n leuke groep collega’s en zo’n dankbaar werk, dat de bezuiniging als een harde klap kwam. Beate vertelt: “Het was heel verdrietig om daar weg te moeten.”

Gelukkig stond er al snel een nieuwe werkgever voor Beate klaar: Limburg Catering. Ze kon aan de slag in de kantine van het stadskantoor in Kerkrade. Beate vertelt: “Ik maakte van alles: salades, soepjes, tosti’s en panini’s. Echt heel leuk werk. Ook de burgemeester van Kerkrade kwam hier lunchen.” Pascal Knarren, leidinggevende bij Limburg Catering, vertelt: “Beate was altijd een teamplayer en wilde graag van alles op de hoogte zijn wat betreft haar collega’s. Ze bood hen vaak een luisterend oor en probeerde mee te denken aan oplossingen voor hen.” Maar toen kwam corona. Bij Limburg Catering hakte dat er flink in; al het werk viel stil. In eerste instantie heeft ze een tijdje thuis afgewacht. Uiteindelijk heeft Limburg Catering toch bij medewerkers, waaronder bij Beate, de detacheringsplek moeten beëindigen. Beate: “Ik moest nog maar een paar maanden tot mijn pensioen, dus ik snapte echt niet waarom mij dit moest gebeuren. Ik was echt heel verdrietig.”

Jobcoaches Wanda Cima en Jolanda Rijcks van WSP Parkstad hebben zich ingezet om voor Beate snel weer een passende werkplek te vinden. En dat is gelukt. Op 5 oktober kon Beate alweer starten bij Verpleeghuis De Dormig (Meander): “Daar ben ik Wanda en Jolanda echt heel erg dankbaar voor”. Jolanda vertelt: “Ik ben erg blij dat ze deze fijne nieuwe plek mag invullen en wens haar heel veel succes en plezier toe in deze nieuwe uitdaging.”

Omdat Beate hiervoor ook al eens op deze locatie in Landgraaf heeft gewerkt, kent ze nog enkele collega’s van vroeger. Ze werkt nu op de dagbesteding: “Ze hebben mij hier goed opgevangen. Het zijn hele leuke collega’s, alleen de werkzaamheden zijn iets anders. Nu zijn er natuurlijk minder activiteiten, maar help ik met koffie zetten, soepjes maken en opruimen. Ik ben de hele dag op de been. Daarnaast geeft dit werk ook weer veel waardering. Het zijn mensen die vaak thuis alleen zitten, die naar Meander komen om de dag door te komen.”

Beate heeft nog een paar maanden tot haar pensioen. Maar écht met pensioen gaan zit er nog niet in. Ze vertelt: “Ik ga eerst een beetje genieten en hopelijk op vakantie, maar daarna wil ik best wel vrijwilligerswerk gaan doen of nog een paar dagen bij Meander blijven werken.” Beate is niet van het stilzitten, ook thuis krijgt ze de tijd wel om. Ze is naaister van beroep en heeft niet alleen voor zichzelf, maar ook voor haar man, kinderen en inmiddels ook kleinkinderen kleding genaaid. Maar voor het sociale aspect gaat ze graag buiten de deur nog wat werken: “Eens kijken wat er gaat gebeuren, eerst maar een beetje genieten.” En daar heeft Beate gelijk in!