De voordelen van sociaal ondernemen samen met WSP Parkstad

De inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zorgt voor betere bedrijfsprestaties en is economisch rendabel. Maar er zijn nog veel meer redenen om op een sociale manier te ondernemen, samen met WSP Parkstad. De top 4 redenen vindt u hier. 


1. Financieel voordeel
Compensatie voor een deel van de loonkosten, premiekortingen en een beperkt financieel risico bij arbeidsongeschiktheid. Dat zijn een aantal financiële voordelen waarmee u kosten bespaart. Bijvoorbeeld door werk te laten uitvoeren door goedkoper personeel. Door het slimmer inrichten van uw werkprocessen wordt uw bedrijfsvoering efficiënter. En op die manier heeft u dus ook financieel voordeel.

2. Gemotiveerde medewerkers
Mensen met een arbeidsbeperking zijn begrensd in hun mogelijkheden. Niks bijzonders eigenlijk, want niemand kan alles. Wat hen bijzonder maakt is dat ze zeer loyaal en gemotiveerd zijn. Juist omdat het lastiger is om aan de slag te gaan. En als ze op hun talenten worden aangesproken, zijn ze tot heel veel in staat.

3. Positieve uitstraling 
Sociaal ondernemen is geen modeverschijnsel. Het is de nieuwe realiteit. Klanten kiezen liever voor ondernemingen met een goed sociaal beleid. Voor een groeiende groep klanten is het zelfs een voorwaarde. Een gezonde mix van medewerkers heeft bovendien een positief effect op de bedrijfscultuur. Besteedt u werk uit aan lagelonenlanden? Misschien zijn er mogelijkheden voor reshoring. Hierbij wordt werk teruggehaald uit lagelonenlanden en weer in Nederland uitgevoerd door mensen die dat werk hier graag en goed doen. Daar kunt u mee voor de dag komen; over een positieve uitstraling gesproken.

4 Regionaal netwerk 
U bent niet alleen! Samen met honderden andere sociaal ondernemers vormt u een groot regionaal netwerk dat elkaar steeds beter weet te vinden. Om elkaar te leren kennen, om kennis te delen en elkaar opdrachten te gunnen. Want zeg nou zelf, u gunt uw opdracht toch ook liever aan een sociale ondernemer?

Meer weten?
Wilt u meer weten over WSP Parkstad en wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.