01192ad1ff4198aae81f90e13496cdcf5cc214e2.jpg

Yolanda is coördinator vervoer bij NOVIzorg

NOVIzorg biedt dagbesteding aan mensen met dementie, Parkinson en niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Deze mensen worden dagelijks met busjes gebracht naar zes verschillende locaties. De dagbesteding bestaat uit cognitieve, sportieve en creatieve activiteiten.

Yolanda vertelt graag meer over haar werk bij NOVIzorg: “Ik ben begonnen als chauffeur maar mijn leidinggevende zag al snel meer potentie. Ze zag dat ik meer kon dan alleen maar rijden. Toen ben ik langzaam begonnen met het team van chauffeurs aan te sturen en het maken van routes. Ik ben toen van twee naar tien bussen gegaan, maar inmiddels weer terug naar een stuk of acht. Daarbij heb ik een groep van zeven vrijwillige chauffeurs en ondersteuning van het secretariaat.

“Mijn leidinggevende zag dat ik meer kon dan alleen maar rijden.”

Corona had grote gevolgen voor NOVIzorg. Vanwege de kwetsbare doelgroep moesten alle locaties dicht en kwam ook het vervoer plat te liggen. De mensen werden op afstand bezig gehouden met spelletjes en bewegingsprogramma’s voor thuis. Inmiddels is alles weer op gang en mag ook Yolanda weer rijden met de bus. Wel met de nodige maatregelen uiteraard, denk aan kuchschermen, mondkapjes en ontsmettingsmiddelen.

Sinds september is er een nieuw project van start gegaan waarbij de busjes ingezet worden om eenzame ouderen naar een buurtpunt te brengen. Dit zou eigenlijk eerder dit jaar al van start zijn gegaan, maar moest door corona helaas uitgesteld worden. Gelukkig loopt dit project nu volop!

V.l.n.r.: Miguel Trenado Castro (jobcoach WSP Parkstad) en Yolanda Fens-Bakker (medewerker NOVIzorg)

Miguel Trenado Castro, jobcoach WSP Parkstad, vertelt over Yolanda: “Er zijn twee uitzonderlijke dingen aan dit verhaal. Ten eerste bevindt Yolanda zich in een mannenwereld; vrouwelijke chauffeurs zijn nog altijd schaars. Daarnaast springt Yolanda ook bijzonder goed in op ad hoc situaties. Dat maakt haar uniek.”

“Het ene moment zit ik achter het stuur, het andere moment
op kantoor, dat maakt het lekker afwisselend.”

Yolanda zit heel goed op haar werkplek: “Ik ben blij en enorm trots dat ik dit heb mogen doen en dat NOVIzorg mij het vertrouwen heeft gegeven. Ik vind het zó leuk om hier te werken. De collega’s zijn leuk maar ook het contact met de cliënten is geweldig. Het ene moment zit ik achter het stuur, het andere moment op kantoor, dat maakt het lekker afwisselend.”