a3e8a46edb0b14a79ebd3dc807af0ccd55fefee5.jpg

Werken en ontwikkelen op een historische plek in Parkstad

Het begon allemaal in 2012, toen door de gemeente Landgraaf en de provincie Limburg subsidie ter beschikking werd gesteld voor het ‘eerherstel’ van het slot. “Het was een ruïne omringd door een soort oerwoud”, zoals Aryan Klein, projectdirecteur van Slot Schaesberg, omschrijft. Op de plek waar ooit een prachtige bouwhoeve stond, was een kaal terrein zonder voorzieningen. Alle infrastructuur moest nog worden aangelegd. Inmiddels is er al veel werk verricht, is het park open voor bezoekers en liggen er mooie plannen in het vooruitzicht.

Missie van Slot Schaesberg
De primaire missie van Slot Schaesberg is de heropbouw van het kasteel en de ontwikkeling van het park eromheen. Het project staat op een aantal pijlers:

  • Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), waarmee ze onder andere een werkplek bieden aan re-integratie kandidaten en vrijwilligers;
  • Wetenschap; waarmee ze archeologisch en bouwhistorisch onderzoek uitvoeren;
  • Toerisme; waarmee ze een attractie opzetten binnen Parkstad;
  • Educatie; omdat het park een plek is om kennis te maken met erfgoed in de regio en meer te leren over de geschiedenis die zich hier heeft afgespeeld.

De historische tuin 

Een unieke werkomgeving
Samen met WSP Parkstad is Slot Schaesberg een succesvolle samenwerking gestart. WSP Parkstad levert kandidaten en begeleiding en Slot Schaesberg zorgt voor een mooie en rustige werkomgeving. Hierdoor is er een unieke plek ontstaan, waar kandidaten uit onder andere re-integratie trajecten op een laagdrempelige manier kunnen werken aan hun (basis)vaardigheden. Het doel is om door te stromen naar een betaalde werkplek elders. Het dient dus als een tijdelijke ontwikkelplek om kandidaten die, om tal van redenen, niet vooruit komen tóch arbeidsfit te maken en/of te behouden. De buitenlucht, de vele mogelijkheden, vrijheid en fijne cultuur is een geschikte plek voor veel Sw-kandidaten. En dat blijkt maar; er zijn in al die jaren al vele tientallen Sw-medewerkers vanuit Slot Schaesberg doorgestroomd naar een detachering elders.Naast de Sw-medewerkers van WSP Parkstad, bestaat het team ook uit medewerkers van Levanto, leerlingen van het praktijkonderwijs en een grote groep vrijwilligers. Het mooie is dat ook al deze verschillende groepen mensen met elkaar samenwerken. Aryan: “Er zijn dagelijks zo’n 20 tot 25 mensen aan het werk hier, met verschillende achtergronden. Dat gaat allemaal goed samen. Er wordt gezamenlijk geluncht in de kantine, waar leuke gesprekken ontstaan. Ook zijn er groepjes die na het werk wel eens wat gaan drinken. Dat is mooi om te zien!”Er zijn tal van werkmogelijkheden; denk aan schoonmaak, het groen, in het restaurant of de kantine, met dieren, in de bouw of edel smederij. Met alle verschillende richtingen kan kennis gemaakt worden. In plaats van dat mensen in een fabriek of tussen vier muren werken, zijn ze in de buitenlucht en staan in ze in contact met bezoekers.

Farid Benhaddane (teamleider Detachering bij WSP Parkstad) en Anton Bemelen (werkbegeleider bij Slot Schaesberg).


Onze Sw-medewerkers

Farid Benhaddane, teamleider Detachering bij WSP Parkstad: “Het is een win-win situatie. Wij kunnen kandidaten die tijdelijk zonder werk zitten een fijne werkplek bieden waar ze arbeidsfit blijven, zich in een paar maanden tijd kunnen ontwikkelen, tot rust kunnen komen en nieuwe dingen kunnen leren. Bovendien is het nuttig werk, ze laten hun voetsporen hier achter. De kandidaten zijn daarna geschikt om verder te detacheren. Op die manier krijgt Slot Schaesberg extra mankracht die kan helpen bij de opbouw van het park.”

Anton Bemelen is werkbegeleider en ziet kandidaten groeien: “Ik ga gewoon aan de slag met de mensen. Ze proberen nieuwe dingen uit en maken kennis met een nieuwe ambacht. Vaak zie ik achteraf pas waar een kandidaat vandaan komt, en herken ik hem helemaal niet terug in de omschrijving van de periode vóórdat hij bij ons kwam. Zo’n vooruitgang is er dan geboekt.”