1b1c5c3bcbaf54de1b512a1c1b2cbeefc14afa73.jpg

Van SW medewerker naar aansturing Participanten bij Mens Ontwikkel Bedrijf Landgraaf

We spreken Piet Prevos (63) in de kleinschalige werkplaats van Mens Ontwikkel Bedrijf Landgraaf. Piet zat sinds 1981 in de SW, en aanvankelijk wilde hij dat niet eens. Vanwege een chronische ziekte werd Piet echter afgekeurd voor zijn toenmalige werkzaamheden en werd de SW procedure opgestart. Terwijl hij helemaal niet in de SW terecht wilde komen, maar gewoon wilde werken!

Werken binnen de SW
Toch heeft Piet heel wat gewerkt binnen de SW. Zo is hij na jaren bij de gemeente politie Heerlen terecht gekomen bij een basisschool als conciërge. Ook heeft hij gewerkt binnen de technische dienst van Hogeschool Zuyd en het Arcus College. Uiteindelijk werd hij onderhoudsmedewerker van koffiemachines op de locaties van de sociale werkvoorziening. Al snel werd hij leidinggevende van de groep en dat beviel hem zo goed dat hij dat ruim 8 jaar heeft gedaan. Piet: “Ik was nog niet zo lang werkzaam als onderhoudsmedewerker van de koffieautomaten toen ik gebombardeerd werd tot afdelingshoofd van een groep operators. Een cursus leidinggeven kwam toen goed van pas. Ik wilde geen autoritaire leider zijn en heb langzamerhand mijn eigen stijl ontwikkeld.”

Helaas begon de ziekte van Piet weer op te spelen, en kwam hij thuis te zitten. Via via hoorde hij dat de gemeente Landgraaf een werkbedrijf aan het opzetten was (het huidige Mens Ontwikkel Bedrijf Landgraaf). Dat zou een plek worden waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die door de sluiting van de SW niet meer binnen de sociale werkvoorziening aan de slag zouden kunnen, zouden worden begeleid richting reguliere en duurzame arbeid.

Nieuwe kans: het Mens Ontwikkel Bedrijf Landgraaf
Piet: “Ik heb zelf een afspraak gemaakt met de verantwoordelijke wethouder en kwartiermaker en kon zo op 5 januari 2012 al starten. Vanwege mijn elektro-achtergrond werd ik aangenomen om de aandachtspunten uit audits verder op te pakken en te verbeteren. Een andere collega (ook Piet) werkt hier als leidinggevende van de werkplaats. Hij heeft me gevraagd of ik zijn werkzaamheden (het aansturen en begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt) kon overnemen tijdens vakantie of ziekte. Ook het samenstellen van ploegen voor het groenonderhoud binnen de gemeente heb ik tijdelijk overgenomen. Zo ben ik in de aansturende lijn van het Mens Ontwikkel Bedrijf terecht gekomen. Een leuke functie waarbij ik mensen die misschien al 25 jaar op de bank hangen, kan ondersteunen in het ontwikkelen van werknemersvaardigheden. Hier werken maximaal 12 kandidaten per dagdeel dus de begeleiding is echt op de persoon. De mensen die hier werken hebben ook vaak een migratieachtergrond, waardoor we hen tevens ondersteunen in hun taalontwikkeling. Uiteindelijke doel is natuurlijk dat mensen kunnen doorstromen naar een duurzame arbeidsplek bij werkgevers.”

Van SW naar dienstverband bij gemeente Landgraaf
Het bevalt Piet zo goed in Landgraaf dat hij recent zelfs in dienst is bij de gemeente Landgraaf. Dat betekent dat hij sinds april afstand heeft gedaan van zijn SW status, en nu valt onder Begeleid Werken. “Ik was altijd al capabel en zelfredzaam genoeg om veel dingen zelf te kunnen regelen. Ik ervaar het echt als een vrijheid om hier als volwaardig medewerker mee te draaien, en ook zo beoordeeld te worden door mijn leidinggevende. Als je een leuke werkplek zoekt dan vind je die in veel gevallen ook. Soms moet je wat geluk hebben, zoals ik. Maar ook voor mensen boven de 60 zijn er nog mogelijkheden genoeg. Werkgevers staan te springen om personeel, al moeten veel werkgevers nog wel even leren omdenken zodat ook zij de voordelen zien van mensen die wat verder van de arbeidsmarkt af staan.”