9a9d2c2f1176dd00b7b2a446ee7f809be9e7741f.jpg

Van re-integratie naar vaste detachering. Waar een wil is, is een weg!

April 2018. Patricia krijgt te maken met een vreselijke burn-out. Ze zit ziek thuis en wordt gek van het niets doen: “Ik wilde helemaal niet ziek thuis zijn, dan ga je alleen maar piekeren. Ik wilde juist graag iets om handen hebben. Simpel werk, waardoor ik mijn gedachten leeg kon maken”.

Patricia is sinds 1999 binnen de SW werkzaam in diverse administratieve functies. Dat werk was echter geen optie meer toen de burn-out toesloeg. Jobcoach Wanda Cima kende een bestaande klant die wel open zou staan voor een extra medewerker. Patricia startte voor 2 uur per dag bij Vitamin Fulfillment aan een stickermachine: etiketten plakken op potten vitaminesupplementen. Een ideale start voor Patricia, die helemaal kon opgaan in het eindeloos plakken van etiketten. “Op dat moment was dat het juiste werk om te doen. Ik hoefde niet na te denken. Ik kon op dat moment ook niks anders, maar wilde wel graag de handen uit de mouwen steken. Het is echt een zege dat ik hier een kans kreeg. Ik ben zo goed ontvangen hier, ik ben echt tot rust gekomen.”

Marcel Souren, leidinggevende bij Vitamin Fulfillment, is het niet ontgaan dat het steeds beter gaat met zijn nieuwe medewerkster. “We bieden graag mensen een kans. We hadden ruimte in de productie dus hebben we het gewoon geprobeerd met Patricia. Ze is rond de zomer begonnen, toen was het erg warm in de productiehal. Patricia had een enorm werktempo. In plaats van de gebruikelijke +/- 2400 potjes verwerkte ze ruim 3500/3800 potjes per dag. Vanaf dag één is ze volledig geïntegreerd binnen het team van zon 15 medewerkers binnen deze organisatie. Op een gegeven moment hadden we ondersteuning nodig bij onze kundendienst. Daar is Patricia vanwege haar administratieve achtergrond beter op haar plek dan in de productie.”


Groepsfoto van de medewerkers bij Vitamin Fulfillment, inclusief Patricia Jetten, Marcel Souren en jobcoach Wanda Cima.


Na enkele maanden aan de stickermachine was het tijd voor een nieuwe stap: “In juni ben ik gestart met stickeren en in februari, toen het al een heel stuk beter met mij ging, heb ik de overstap gemaakt maar administratieve ondersteuning voor de ‘kundendienst’. Ik verwerk binnengekomen bestellingen en communiceer, vooral per e-mail, met internationale klanten. Het is heel afwisselend werk, ik kan mijn dag zelf indelen aan de hand van wat binnenkomt. Als het druk is help ik ook nog even mee bij het orderpicken of stickeren. Dat doen we hier allemaal. In 7 à 8 maanden heb ik opgebouwd naar volledige werkhervatting en sindsdien gaat het alleen maar beter met me. Toen ik last kreeg van een burn-out had ik nooit gedacht dat ik ooit weer op een administratieve plek terecht zou komen. Maar als je ergens een kans krijg moet je die pakken. Arbeid kan helend zijn, thuiszitten en piekeren is voor niemand goed.”

Jobcoach Wanda is blij dat Patricia zich heeft ontwikkeld tot een allround medewerkster. “Als organisatie zijn we heel blij met bedrijven zoals Vitamin Fulfillment waar re-integranten een kans krijgen. In een grote organisatie zoals die van WPS Parkstad zijn er altijd mensen die tijdelijk moeten re-integreren, vaak voor een beperkt aantal uur per week. Niet iedere werkgever staat daar voor open. Ook medewerkers vinden het vaak lastig als ze een stapje terug moeten doen naar laagdrempelig werk. Patricia is ook een medewerkster die eigenlijk cognitief uitdagend werk moet doen. Toch hebben we eerst laagdrempelig werk voor haar gezocht. We wisten toen nog niks over het toekomstperspectief bij Vitamin Fulfillment. Je weet nooit hoe iemand zich ontwikkelt in een bepaalde functie. Soms bloeit een medewerker helemaal op en dat is mooi om te zien. Van daar uit kunnen we altijd verder kijken naar de volgende stap.”


Vitamin Fulfillment is een groothandel in diverse merken vitaminesupplementen. Zij distribueren de merken Fair Vital, Warnke, Fair & Pure, Vitamintrend en Vive over de hele wereld. Met een assortiment van in totaal ± 950 artikelen zijn ze de grootste aanbieder van vitaminesupplementen binnen Europa.