1cbbf8cd08461ab16f000733b27a7f5d1140a1d0.jpg

Vacature: Werk- en Ontwikkelcoach (24-36 uur voor 6 maanden)

Gemeente Heerlen, WSP Parkstad en WerkvoorHeerlen 

 

Werk- en Ontwikkelcoach

24-36 uur voor 6 maanden

Gemeente Heerlen, WSP Parkstad en WerkvoorHeerlen optimaliseren samen als ketenpartners het re-integratieproces van mensen die zich melden voor een uitkering. Samen wordt gewerkt aan een nieuwe werkwijze om uitkeringsgerechtigden zo spoedig en vloeiend mogelijk door te leiden naar regulier werk. WSP Parkstad en WerkvoorHeerlen begeleiden hierin de kandidaten met een kortere afstand tot de arbeidsmarkt, de kandidaten met een grotere afstand vallen onder de gemeente Heerlen.

De nieuwe werkwijze en de overheveling van re-integratietaken wordt momenteel getest middels een pilot. Uiteindelijk is het de intentie om een aantal re-integratietaken van de gemeente Heerlen definitief over te hevelen naar WSP Parkstad en WerkvoorHeerlen.

Binnen het nieuwe re-integratieproces zoeken we nieuwe collega’s die inzetbaar zijn als werk- en ontwikkelcoach. Na de definitieve inrichting van de re-integratieketen ontstaat ruimte om op basis van belangstelling en kwaliteit een keuze te maken voor de functie van ontwikkelcoach of werkcoach.  

WAT GA JE DOEN

  • Je beoordeelt de arbeids- en re-integratieverplichtingen m.b.t. Participatiewet, stelt plan van aanpak op, maakt beschikking en handhaaft indien nodig.
  • Je voert intake-, evaluatie- en coaching gesprekken met kandidaten en draagt zorg voor de verslaglegging.
  • Je stimuleert, motiveert, begeleidt en bemiddelt kandidaten via Accountmanager naar werk en participatie en biedt nazorg geheel gericht op een hoge en duurzame uitstroom.
  • Je werkt samen met interne en externe partners, voert zo nodig de regie gericht op een zo groot mogelijke (arbeids-)participatie.
  • Je begeleidt en coacht intensief kandidaten om zo hun werknemersvaardigheden en inzetbaarheid te verhogen en de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.
  • Het wegnemen en/of verminderen van belemmeringen die de weg naar reguliere arbeid bemoeilijken en een gedegen ondersteuning te bieden van de doorstroom binnen de eigen infrastructuur, dan wel richting uitstroom naar regulier werk.

WAT VRAGEN WIJ

Kun jij verbinden, ben je in staat om verschillende rollen aan te nemen, te werken met meerdere disciplines? Ben je in je element in een levendige, diverse werkomgeving, krijg je energie van het niet weten hoe je werkdag eruit ziet, kun jij regie voeren en beheers je de kunst van meebewegen met verandering? Denk je in mogelijkheden in plaats van problemen? Dan is de rol van werk- en ontwikkelcoach de juiste!

Je bent oprecht geïnteresseerd in mensen en je kunt je inleven in de doelgroep. Je combineert empathie met gevoel voor realiteit en je haalt het beste in mensen naar boven. Je grootste drijfveer is het activeren en motiveren van mensen richting werk. Problemen zie je als een uitdaging die je op een creatieve en pragmatische manier weet op te lossen. Jouw stijl pas je aan op de situatie en doelgroep, je communiceert duidelijk en transparant. Door een pragmatische instelling en weloverwogen handelen word je door zowel interne als externe stakeholders gezien als een betrouwbare partner. Je bent dus een echte teamspeler die kandidaten vooruit weet te helpen.

HOE JOUW WERKDAG ERUIT KAN ZIEN

Met een eigen caseload werk je in een team aan een gezamenlijk doel: iemand naar vermogen in beweging brengen naar de arbeidsmarkt zodat iemand niet meer afhankelijk is van een uitkeringspositie. Hierdoor heb je op een werkdag verschillende soorten klantgesprekken en rollen. Handhaving van wetgeving hoort hier ook bij.

Het ene moment heb je een slechtnieuws gesprek, het andere moment help je een kandidaat om zijn CV aan te passen voor dat belangrijke sollicitatiegesprek. Evengoed kun je worden ingezet op het ontwikkelen en begeleiden van kandidaten waarvoor de stap naar de reguliere arbeidsmarkt nog even te vroeg komt.

WAT HEBBEN WIJ TE BIEDEN

Er wordt een dienstverband aangeboden voor 6 maanden bij de gemeente Heerlen. Na definitieve besluitvorming en bij gebleken geschiktheid kan het dienstverband worden verlengd bij WSP Parkstad of bij WerkvoorHeerlen. De functie is ingeschaald in schaal 9 met een bruto maandsalaris van maximaal €4.048,- (afhankelijk van opleiding en ervaring, bij een fulltime dienstverband).


Verder ontvang je een individueel keuze budget (IKB). Dit is 17.05% van jouw salaris. Daarnaast bieden wij mogelijkheden om opleidingen te volgen, flexibel te werken, en hebben wij onze eigen sportstimuleringsregeling. Wil je meer weten over werken voor de gemeente Heerlen? Neem dan eens een kijkje op onze website.

INTERESSE?

Ben je enthousiast over deze functie en wil je graag meebouwen aan het optimaliseren van de re-integratieketen? Reageer dan vóór 1 oktober 2021.

Nadere informatie over de functie kun je inwinnen bij dhr. Stefan Kleintjens, Manager Sales WSP Parkstad, of mw. Daisy Smeets, Projectmanager Sales WSP Parkstad, via het algemene telefoonnummer 045-566 66 00.

Je kunt jouw interesse schriftelijk kenbaar maken middels een motivatiebrief en bijbehorend CV tot uiterlijk 1 oktober 2021. Je kunt jouw sollicitatie richten aan het directiesecretariaat, o.v.v. vacature Werk- en Ontwikkelcoach, per e-mail naar directiesecretariaat@wspparkstad.nl. Indien je voor 15 oktober a.s. geen uitnodiging hebt ontvangen voor een eerste gesprek, kun je ervan uitgaan dat je niet behoort tot de geselecteerde kandidaten.

Reageren kan ook via de website van Igom, klik daarvoor hier