05b793c30526b68883e5f01f0051766bd4fb6e40.jpg

Sprinc bijeenkomst 20 april

De themabijeenkomst van Sprinc en Roda Midden in de Maatschappij kende enkele bijzondere gasten en thema’s. Zo informeerde Theo van Kroonenburg, Algemeen Directeur WSP Parkstad/WOZL, over de integratie van de detacheringspoot van het Werkvoorzieningsschap Oostelijk Zuid-Limburg in het Werkgeverservicepunt Parkstad. En over het commitment dat de deelnemende gemeenten tonen om het WSP Parkstad als hét loket te positioneren waar werkgevers terecht kunnen als zij vacatures te vervullen hebben. Of als er vragen zijn omtrent de Participatiewet.

Wim Collard, Algemeen Directeur Roda JC, bood de aanwezigen inzicht in de permanente maatschappelijke functie die het stadion vervult. Vanuit de pijler Participatie ontplooit de Stichting Roda Midden in de Maatschappij een aantal initiatieven ten behoeve van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In samenwerking met partners uit de gezondheidszorg als Radar, Koraal Groep en Xonar, gemeente Kerkrade en lokale werkgevers worden effectief werkgelegenheidsprojecten op touw gezet met als doel een brug te slaan naar de reguliere arbeidsmarkt of de schoolbank.

Ook Nathan Rutjes, Maatschappelijk Speler Eredivisie 2016, ontbrak niet. Hij nam de aanwezigen mee in zijn verhaal over zijn betrokkenheid bij maatschappelijke activiteiten. En Frans Wilms, bestuurder bij Radar en auteur van het managementboek “Groeien in Leiderschap” liet de aanwezigen op praktische wijze delen in zijn inzichten. Een bijzonder muzikaal intermezzo werd verzorgd door Maud Wilms.