3b81bead0f92534c5c9fffb68fdbe0041f73646c.jpg

SGA plaatst succesvol over de grens

WSP Parkstad participeert in Service Grensoverschrijdende Arbeid (SGA). Via WSP Parkstad kunnen werkgevers in contact komen met gevarieerde arbeidskrachten, van hoog- tot laagopgeleid, uit buurland Duitsland. Het afgelopen jaar zijn vanuit SGA diverse mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt uit Duitsland en Nederland op verschillende vacatures bemiddeld. We zoomen in op de bedrijven Mercedes en DocMorris.

Mercedes (locatie Maastricht)
Mercedes zocht Duitstalige callcenter agents voor de desk Duitsland Oostenrijk en Zwitserland. Hiervoor zijn mensen uit Duitsland geworven. Er hadden zich ± 50 geïnteresseerden gemeld. Op 12 september 2018 is door SGA een bus geregeld om met de geïnteresseerden en bezoek te brengen aan Mercedes. De kandidaten kregen een presentatie over Mercedes, een rondleiding op locatie, speeddates met recruiters en een lunch. De kandidaten kregen die dag meteen te horen wie door kon naar de volgende ronde.

Van de 36 aanwezigen zijn er 6 kandidaten gestart bij Mercedes. Zowel Mercedes zelf, als de kandidaten en SGA waren erg te spreken over de aanpak.
Er komt een herhalingsbezoek aan Mercedes, dat nog meer callcenter agents zoekt. Deze keer gaat het om mensen die zowel Duits als Engels beheersen.

DocMorris (locatie Heerlen)
DocMorris kan altijd logistiek- of magazijnmedewerkers gebruiken op de afdelingen Inbound, Outbound en de afdeling verzenden. Ook Duitse werkzoekenden kunnen er aan de slag dus op 25 oktober werd er een bijeenkomst met rondleiding en speeddates georganiseerd voor 12 geïnteresseerden. Daarvan zijn er 7 mensen binnen twee weken gestart. In december vond er een herhaling plaats waardoor nog eens 3 mensen gestart zijn bij DocMorris.

Oproep!
Kandidaten opgelet: wij zoeken nog kandidaten die graag in Duitsland zouden werken. Bij Mr Wash (autowasformule) in Aken kunnen 50 personen terecht voor het wassen van auto’s, banden oppompen, kleine reparaties, interieur schoonmaken etc.  Bekijk ook het vacatureformulier in de bijlage!

Voor diverse Italiaanse restaurantjes (restaurantketen) in de omgeving van Aken zoeken wij ook nog ± 50 personen die interesse hebben in alle mogelijke functies binnen horeca zoals keukenhulp, afwashulp, (terras)bediening etc.

Heb je interesse? Meld je dan bij onze accountmanager Astrid Decker die jou verder op weg kan helpen (astrid.decker@wspparkstad.nl).

Download de bijlage