a99572c69277f96b5107ecf1b79987bb215db0e2.jpg

Sectoroverleg van Detachering bij Alcander op locatie

Het sectoroverleg van één van drie detacheringstakken van WSP Parkstad is een periodiek overleg tussen jobcoaches en P&O-adviseurs die onze gedetacheerde medewerkers begeleiden. Een grote club van ruim 20 mensen, die nu in uitgedunde vorm vanwege de vakantieperiode, eens buiten de deur gingen vergaderen. En wel bij een van onze klanten: Alcander.

"Er zijn veel nieuwe medewerkers bij gekomen de laatste tijd, en we bedienen zoveel klanten en bedrijven dat het mooi is om regelmatig ergens een kijkje te nemen met de hele groep. We waren al langer van plan om ons sectoroverleg buiten de deur te houden, maar vanaf nu gaan we daar een terugkerende activiteit van maken." aldus Pierre Claessens, een van de Managers Detachering van WSP Parkstad.

Gisteren vond de aftrap plaats bij Alcander, onderdeel van de Welzijnsgroep. Wim Amkreutz van Alcander nam ons mee in het verhaal van de organisatie, die nu samen met Impuls de Welzijnsgroep vormt. De organisatie is bezig met het opzetten van 12 buurtpunten in Parkstad, een huiskamer idee waar mensen samen kunnen komen en aan activiteiten kunnen deelnemen. Veel van deze initiatieven worden begeleid door vrijwilligers, een drijvende kracht binnen Alcander. Mooi om te zien dat ook 7 mensen van WSP Parkstad, en 4 van Balanz Facilitair die in beginsel ook via WSP Parkstad zijn geplaatst, mogen bijdragen aan deze organisatie.

Het bezoek aan Alcander startte bij Buurtpunt The Break in Heerlen, en ging verder langs Jongerencentrum P3 in Kerkrade en De Rode Beuk in Simpelveld.