b743301c145e974bf88fff1883b7a263d86c4679.jpg

Schilderen is een fantastisch vak!

Voorheen heeft Ben 24 jaar lang bij Abdij Hotel Rolduc gewerkt. Daar deed hij allerlei werkzaamheden; van helpen in de (spoel)keuken tot ramen wassen en van het riool tot aan helpen in de schoonmaak. Buiten deze hand- en spandiensten was er op een gegeven moment vraag naar een schilder en dat leek Ben wel wat. Via Rolduc heeft hij zijn vakdiploma’s kunnen halen en zo is hij in het schildersvak gerold. Hij heeft altijd met plezier en leuke collega’s om zich heen gewerkt bij Rolduc, maar vanwege een regorganisatie moest hij zijn werkplek helaas verlaten. Een harde klap voor Ben: “Ik ben er ziek van geweest”.

Gelukkig zit Ben nu wederom helemaal op zijn plek bij Walas: “Het is een leuk team, de werkzaamheden zijn afwisselend en bij Walas vinden ze collegialiteit heel belangrijk, dat spreekt me heel erg aan. Ik ben voornamelijk schilder, maar help ook collega’s. Dat vind ik eigenlijk het mooiste; onderling helpen en bijspringen”.

Wat is Walas? Walas houdt zich bezig met alle aspecten van stedelijke (her)ontwikkeling, inclusief concept en design, ontwikkeling en constructie, projectmanagement, vastgoedbeheer en access to innovations.Carbon6 aan de Kloosterweg in Heerlen is één van hun projecten. Het hoofdkantoor van WSP Parkstad is gevestigd in Carbon6.

 Vanuit WSP Parkstad zijn diverse collega’s betrokken geweest bij de overstap naar Begeleid Werken bij Walas. Ben spreekt heel positief over zijn begeleiding bij WSP Parkstad: “Jobcoaches Peter Peels en Saskia Janssen hebben me goed begeleid. Op de vraag waarom hij zo tevreden is over de begeleiding antwoordt hij: “De manier waarop Peter en Saskia met me omgingen was heel prettig, niks wat ik vroeg was teveel”. Ben wil nog één iemand in het bijzonder bedanken, namelijk jobcoach Detlef Wolkenar: “Aan Detlef heb ik echt veel te danken. In de tijd dat het niet zo lekker liep, is Detlef met me meegegaan naar de huisarts, bedrijfsarts en psycholoog. Dat deed me heel erg goed”. Als Ben een dag directeur zou zijn van WSP Parkstad zou hij zorgen voor een goede aansturing van de jobcoaches, omdat hij gemerkt heeft hoe belangrijk de aanwezigheid en begeleiding van een jobcoach kan zijn. 

Ben met Peter Peels (jobcoach). Voor de deur van het MijnMuseum, een recente klus.

Ben merkt weinig verschil tussen de voormalige detachering en het huidige Begeleid Werken: “Ik krijg alleen een loonstrookje van een andere werkgever en de arbeidsvoorwaarden zijn iets anders. Zo werk ik nu 40 uur i.p.v. 36 uur bij WSP Parkstad. Verder merk ik er niks van en is het prima zo”.

Privé is er wel een hoop veranderd bij Ben. Zijn omgeving geeft aan dat hij daadwerkelijk veranderd is de afgelopen tijd en dat kan Ben wel bevestigen: “Ik was gewend om alle problemen van thuis voor me te houden, daar wilde ik niemand mee lastig vallen. Maar ik ben erachter gekomen dat het een hele opluchting kan zijn als je het bespreekbaar maakt bij je begeleiding en/of collega’s. Ik heb geleerd er open over te zijn. Zo ben ik er bijvoorbeeld achter gekomen dat meerdere collega’s gescheiden zijn en ik daar met hen over kan praten. Zo heb je echt steun aan elkaar”. 

Ben gaat voorlopig nog wel even door met schilderen: “Het is een fantastisch vak, ik kan er geen genoeg van krijgen”. Als iemand advies nodig heeft over verven; Ben helpt je graag!