4caaec5cfa7dc921b3d2d95312d6fe151d7ee690.jpg

Samir is niet meer weg te denken bij La Casa

Samir is in 1994 naar Nederland gevlucht vanuit Bosnië, voormalig Joegoslavië. In Nederland aangekomen moest hij enkele jaren wachten voordat hij aan het werk mocht. Na drie jaar kreeg hij de juiste papieren en kon hij een bestaan in Nederland op gaan bouwen. Hij werkte in verschillende restaurants en kwam vervolgens in de Sw terecht.  

Vanwege werk in Valkenburg was Samir vaak de vinden bij La Casa voor een kopje koffie. Zo kwam hij aan de praat met de eigenaresse, Shtrojera Taci. Samir zocht een leuke nieuwe baan en Shtrojera kon wel wat extra hulp gebruiken in de keuken. Samen met jobcoach/teamleider Farid Benhaddane is de match gemaakt en zo is Samir vanaf 2012 gestart. Shtrojera vertelt: “Ik was niet per se op zoek naar iemand en het is ook geen bewuste keuze geweest om iemand via WSP Parkstad aan te nemen. Het is op mijn pad gekomen en daar ben ik heel blij om”.

Samir houdt zich in de keuken bezig met de voorbereidingen, de mise en place en schoonmaakwerkzaamheden. Shtrojera vertelt: “Samir houdt heel erg van hygiëne en orde in de keuken. Alles wat Samir doet ziet er perfect uit. Het is natuurlijk heel fijn om zo iemand in de keuken te hebben”. Ook in de omgang gaat het heel goed met Samir: “Hij is echt een hele fijne medewerker. Hij werkt heel zelfstandig en kan goed omgaan met drukte”. “Ja”, voegt Samir eraan toe: “Soms is het wel druk in de keuken, vooral rond de lunch. Maar ik kan er wel goed mee omgaan”.

“Samir is echt een hele fijne medewerker”.

Omdat iedereen tevreden is, wordt het contract van Samir per december met een paar uurtjes uitgebreid. Of hij verder nog ambities heeft? “Nee”, zegt hij: “Alles wat ik wilde bereiken, heb ik inmiddels bereikt. Het gaat goed met mij, mijn vrouw en twee kinderen. Een is bijna afgestudeerd, de ander gaat beginnen aan de universiteit. Ik ben heel erg tevreden en blij dat ik een leuke baan heb binnen een leuk team”.