630525fddbdd0b98830150f18dbfecc3b0f98719.jpg

Pierre Claessens met pensioen

Pierre ging op 13 januari 1976 in dienst bij de ZOL bedrijven. Hij werkte daar als meubelmaker en stroomde in 1985 door naar Licom meubels, waar hij een leidinggevende functie kreeg als meewerkend voorman. In 1998 maakte hij de overstap naar medewerker P&O bij WPM speelgoed. In 2002 werd hij jobcoach en volgde hij de opleiding personeel & arbeid. Zo kon hij in 2004 starten als personeelsfunctionaris Detacheringen. Tot slot startte hij in 2006 als manager Detacheringen, welke functie hij tot op heden heeft vervuld.

Pittige periode
Vanaf het moment dat Pierre manager werd, kwam hij in een achtbaan terecht. Er kwamen meerdere reorganisaties en er volgde een omslag in de organisatie. Dat heeft Pierre op dat moment allemaal weten te managen. In oktober 2012 kwam het faillissement van Licom en werd er een herstart gemaakt met WOZL Detacheringen. Juist in deze onrustige en stressvolle periode ging het ook thuis bergafwaarts en heeft Pierre, samen met zijn twee kinderen, afscheid moeten nemen van zijn vrouw Nicole. Een pittige periode.

Hoge pieken
Je leest het goed; Pierre is begonnen als “man van de fabriek” en uitgegroeid tot onderdeel van het management team van WSP Parkstad. Marlène Beunis, P&O adviseur: “Dat is verder nog nooit voorgekomen, echt uniek.” Het team van Pierre bestaat uit twintig man, waarvan veertien jobcoaches, twee P&O adviseurs, twee teamleiders Detacheringen en een secretaresse. Hij is tevens verantwoordelijk voor 955 gedetacheerde medewerkers. Daarnaast heeft hij het bedrijfsbureau mee opgezet en is hij aanspreekpunt op de werklocatie Wenckebachstraat, waar 190 medewerkers werkzaam zijn.

“Op z’n Pierre’s”
Pierre staat voor velen bekend als een introverte man die weinig gevoelens laat zien. Toch komt die emotionele kant naar boven als hij tijdens zijn 40-jarig jubileum thuis wordt opgehaald in een optocht van WSP Parkstad auto’s. Dat wist hij wel te waarderen. Farid Benhaddane, teamleider Detachering, weet Pierre te omschrijven als loyaal, betrouwbaar en doortastend: “Hij is echt goed in zijn werk. Hij weet precies hoe hij de band met klanten goed moet houden. Pierre zorgt ervoor dat alles goed geregeld is voor de klant en is daarom altijd stand-by, ook in de weekenden. Hij draagt echt dat verantwoordelijkheidsgevoel en met zijn kennis en ervaring weet hij heel veel te bereiken.”  Ook Ton van Osch, teamleider Detachering, kan zich vinden in deze omschrijving: “Pierre heeft altijd de beste bedoelingen. Hij is eerlijk en direct, met het doel om iets of iemand beter te maken.” Wat Ton nooit zal vergeten is de vraag: “Waar blijkt dat uit?”, die Pierre regelmatig stelt tijdens een overleg. Toen Ton ooit de vraag terug stelde aan Pierre, moest hij hard lachen.

Een andere uitspraak van Pierre die bekend staat is: “Ze dunt mer get”. Iets wat op de werkwijze en levensstijl van Pierre totaal niet van toepassing is. Hij werkt met militaire precisie en verwacht dit ook van anderen, daarom komen projecten van anderen vaak ongestructureerd op hem over. Tijdens verschillende gesprekken bleek dat Pierre zijn zaakjes toch goed op orde heeft, van de wasmand thuis tot de administratie op kantoor.

En nu: genieten
En nu gaat Pierre vooral genieten van zijn vrije tijd en van zijn kinderen Patrick en Eline. Zoon Patrick is gitarist in de band Geoff Wyld, waar Pierre de grootste fan van is. Dochter Eline werkt bij het openbaar ministerie van justitie. Hij is graag met zijn handen bezig, wat ook al bleek uit zijn verleden als meubelmaker. Thuis gaat hij aan de slag met de badkamer en de tuin, genieten van films bij de Lumière en de natuur in om te wandelen. Al geven zijn collega’s aan dat hij langzaam last krijgt van zijn voet ... zijn dit de eerste ouderdomskwaaltjes?

Gisteren, 2 september, was er een leuke dag georganiseerd voor Pierre. Omringd door zijn familie heeft Pierre bij Landgoed Overstehof afscheid kunnen nemen van collega’s en klanten. WSP Parkstad wenst Pierre het allerbeste toe. Geniet van je welverdiende pensioen!