53b7814f07a4350ffb1522178c9ab1b4bfbb4503.jpg

Peter is het creatieve brein bij Impreso

Als ik binnenkom zit Peter verstopt achter twee grote beeldschermen. Verschillende Adobe-ontwerp programma’s zoals InDesign, Photoshop en Illustrator staan open op zijn scherm. Hij is bezig met het maken van certificaten voor een klant. Op zijn bureau liggen ideeën voor een nieuw logo van een klant waar ze zojuist een afspraak mee hadden. Uit zijn bureaulade tovert hij enkele ontwerpen waar hij aan gewerkt heeft.

Op de vraag hoe hij in dit vak gerold is antwoordt Peter: “Een groot deel van mijn familie is artistiek bezig. Ik ben na mijn middelbare school naar de stadsacademie voor toegepaste kunsten gegaan in Maastricht. Daarbinnen heb ik een grafische opleiding gevolgd. Daarna heb ik bij een reclamebureau en drukkerij gewerkt, voordat ik bij Impreso startte.”

“Iedereen heeft een talent, als je maar goed naar
hun behoefte luistert en ze goed begeleidt.”

Peter werkt sinds september 2019 bij Impreso en dat bevalt heel goed: “Het leukste aan het werk vind ik het nadenken over nieuwe projecten. Bijvoorbeeld het creëren van een nieuw logo of het ontwerpen van een huisstijl. Dat is heel creatief en vergt best wat energie, dus de afwisseling met andere werkzaamheden is wel heel fijn.” De Corona-crisis heeft gelukkig niet veel impact gehad op het werk van Peter. Hij kon gemakkelijk met zijn laptop vanuit thuis werken. Wel was de vraag van de klant een tikkeltje anders; zo heeft Peter veel materiaal gemaakt voor de nieuwe 1.5 meter samenleving.

V.l.n.r.: Peter Wouterse (medewerker), Ruud Kretzers (Manager Impreso) en Myrna Jegers (Jobcoach WSP Parkstad). 

Het bijzondere aan Impreso is dat ze, buiten Ruud Kretzers (manager) om, alleen maar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst hebben. Ruud vertelt: “Iedereen heeft een talent, als je maar goed naar hun behoefte luistert en ze goed begeleidt”. Ik wil graag hun talenten benutten. En als je kijkt naar Peter; hij is echt een specialist.”

Ruud is heel tevreden: “Peter is heel prettig als collega. Ik was op zoek naar een stukje rust in het bedrijf, want ik hou nogal van structuur. Peter werkt snel en is heel ondernemend. Voor mij is dat heel positief.” En ook jobcoach Myrna Jegers is erg tevreden over de plaatsing van Peter: “Mijn rol is eigenlijk heel klein omdat Peter het zo goed doet. Hij was echt op zoek naar een plek waar hij iets kon toevoegen. Ruud is heel ambitieus dus dat is een perfecte match. Het contact is fijn, Peter doet zijn werk goed en mocht er iets aan de hand zijn dan weten we elkaar te vinden.” Peter heeft een handicap waardoor hij slechter ter been is. Toch beïnvloedt het zijn werk niet: “Ik prijs me gelukkig dat ik ondanks mijn handicap niet zoveel begeleiding nodig heb.”

“Ik hoop dat we Impreso nog verder kunnen uitbouwen en professionaliseren. 
De werksfeer is heel positief en stimulerend.”

Ook al wordt Peter dit jaar 62 en mag hij een dag minder gaan werken, afbouwen hoeft voor hem niet per se: “Ik hoop dat we Impreso nog verder kunnen uitbouwen en professionaliseren. De werksfeer is heel positief en stimulerend.”