1c0e903d131ef684d311d8486728fec57a4564a4.jpg

Peter gaat in één stijgende lijn omhoog bij Medtronic

Peter zat op vorige werkplekken niet op zijn plek. Samen met zijn toenmalige afdelingshoofd en joboach werd er gekeken naar een nieuwe werkplek. Zo is hij vijf maanden geleden terecht gekomen bij Medtronic. Een succes vanaf de eerste dag!

Bij Medtronic is Peter in juni gestart met de demo’s (gereedschappen die tijdens studies gebruikt worden), maar na een maand stroomde hij door naar de zogeheten “randzaken”. Hij legt uit wat dit precies inhoudt: “Er komt gereedschap van ziekenhuizen in blauwe dozen retour. Dit gereedschap wordt uit elkaar gehaald en schoongemaakt. Vervolgens is het aan mij om dit op te halen, opnieuw te verdelen in blauwe dozen en het klaar te maken voor verzending”. Het werk dat Peter doet is fysiek best zwaar: “Ik loop zo’n vijftien tot twintig kilometer op een dag en daarnaast til ik een hoop. Sommige dozen wegen vijftien kilo”.

 In het begin was het wel even wennen voor Peter: “Mijn zelfvertrouwen was helemaal weg. Maar in een paar maanden tijd is dit toch wel erg opgeschroefd”. Peter geeft aan dat dit voornamelijk door zijn nieuwe collega’s komt: “De omgang met de mensen hier is veel prettiger, veel meer collegialiteit. Als ik hier iets laat vallen, dan staan er zo vier collega’s naast me om te helpen. Bij mijn vorige werkplekken was het meer ieder voor zich, bij Medtronic is er een wij-gevoel”.

V.l.n.r.: Peter Heuijerjans (medewerker), Jeffrey van Cleef (medewerker), Erwin Ploemen (Sr. Logistics Supervisor Medtronic), Wanda Cima (jobcoach)

Peter zou dan ook iedereen aanraden om zich te laten detacheren. “Het liefst nog individueel”, voegt hij er aan toe. “De wereld in het vrije bedrijfsleven is veel eerlijker en je wordt veel meer gewaardeerd. Je draait binnen een bedrijf mee als ieder ander.” Wat ook erg heeft bijgedragen is het coaching traject. Peter vertelt: “Bij mijn vorige werkplek werd ik continu uitgedaagd door collega’s, waardoor ik veel aanvaringen heb gehad. Ik zie nu wel in dat ik grote fouten heb gemaakt. Maar door de coaching weet ik me nu beter te beheersen. Ik houd sneller mijn mond.” Peter’s omgeving merkt aan hem dat hij beter in zijn vel zit nu hij bij Medtronic werkt. Hij vertelt: “Mijn vrouw zegt dat de oude Peter weer terug is. Ook familie zegt dat ik een stuk rustiger geworden ben”. 

“Mijn vrouw zegt dat de oude Peter weer terug is”.

Peter is nog maar vijf maanden bezig, maar hij ziet wel al taken om zich heen die hij ook graag zou willen doen in de toekomst. Hij vertelt: “Uitpakken en schoonmaken van de blauwe dozen en het gereedschap zou ik wel willen doen, of orders picken en versturen. En misschien zelfs auditen, al lijkt me dat nog wel moeilijk”. Erwin Ploemen, Sr. Logistics Supervisor Medtronic, heeft ook aangegeven dat Peter volgend jaar zijn takenpakket mag gaan uitbreiden. “Maar”, zegt Erwin: “Niks moet, alles mag”.