15a66a81f919424c71ea23d3486c84bc0914a96d.jpg

Nieuw verzuimsysteem met belangrijke rol binnen WSP Parkstad

Al bijna 20 jaar (ja, je leest het goed!) draaide de organisatie op ZRS. Een applicatie die opgezet en onderhouden is door Martin Slenter, applicatiebeheerder bij WSP Parkstad. Onze eigen goeroe op het gebied van verzuimregistratie. Gebeurde er iets met Martin... dan had de organisatie eigenlijk een groot probleem.

Martin met pensioen!?
Toen Martin aankondigde dat hij in mei 2019 met pensioen zou gaan, ontstond er een natuurlijk moment om na te denken over de vervanging van ZRS. Martin: “Sinds ’94 werk ik al op het hoofdkantoor van het toenmalige SW bedrijf. In 2002 hebben we ZRS geïntroduceerd, destijds een geavanceerde applicatie. Inmiddels draait de applicatie nog steeds op Internet Explorer en is de verbinding niet altijd optimaal. Er is geen automatische koppeling met ons personeelssysteem, wat toch wel handig zou zijn binnen een organisatie met ruim 3500 medewerkers! Ik heb de applicatie mee helpen opbouwen en was eigenlijk de enige die het goed kon beheren. Met mijn vertrek is er tijdig gekeken naar een vervangend systeem en uiteraard nieuwe applicatiebeheerder.”

Hét systeem op de markt
Na een uitgebreide orientatie op verschillende systemen is de keuze gevallen op VerzuimXpert (VX), vertelt Nicky van Elteren, projectleider VX. “VX is momenteel hét systeem op de markt. Een workflow gedreven systeem dat gekoppeld wordt aan ons personeelssysteem. In een latere fase komen daar hopelijk koppelingen naar andere applicaties bij. We gaan van 100% maatwerk naar een redelijk standaard pakket dus dat is even passen en meten. Voordeel is ook dat onze Arbodienst al bekend is met het systeem.”

Het belangrijkste: de gebruikers
Het aantal gebruikers is teruggebracht van 300 ZRS gebruikers naar 200 VX gebruikers. Dat betekent werk aan de winkel om iedereen op het juiste moment de juiste vaardigheden aan te leren. De organisatie heeft al vele professionaliseringsslagen en veranderingen doorgemaakt, ook op ICT gebied, dus we vragen veel van ons personeel. Maar we weten ook dat we er veel voor terug krijgen in de vorm van efficiënter werken en minder workarounds.

De livegang
Vandaag, 11 juni, gaat het daadwerkelijk gebeuren. Martin heeft meegeholpen om op 4, 5 en 6 juni alle gegevens vanuit ZRS over te zetten naar VX. Om de boel extra te ondersteunen is nieuwe applicatiebeheerder Pieter Boer geworven. Pieter: “Voor mij is VX ook een geheel nieuwe applicatie dus ik heb er momenteel de handen vol aan. Een van mijn taken is het trainen van de 12 kerngebruikers die straks de kartrekker zijn voor hun eigen afdelingen.” Samen met William Dodde vormt Pieter ook de helpdeskfunctie om alle gebruikers te ondersteunen tijdens de overgang. Ook hebben ze een training gehad over het systeem die inmiddels met succes is afgerond.

De organisatie is er klaar voor!