413c3a97c029b41326e7116f74f36ab168cf7636.jpg

Multidisciplinaire teams succesvol in snel herplaatsen medewerkers

Dat in deze corona-tijd niet als van een leien dakje gaat moge duidelijk zijn. Sommige sectoren en bedrijven gaan momenteel door een lastige periode vanwege alle coronamaatregelen. Dat kan ook gevolgen hebben voor medewerkers, zo ook voor onze gedetacheerde medewerkers bij reguliere bedrijven.

WSP Parkstad is een partner in business voor al onze klanten. We werken aan nauwe, langdurige relaties en we zijn er voor elkaar goede én minder goede periodes. Samen met werkgevers gaan we voor de best passende situatie voor zowel het bedrijf als de geplaatste medewerkers.

Partner Limburg Catering
Bij Limburg Catering, een relatie waar wij al jaren vele medewerkers succesvol gedetacheerd hebben, ontstond in het afgelopen half jaar zo’n lastige situatie. Moeilijke keuzes moesten worden gemaakt waarbij WSP Parkstad meedacht over oplossingen en mogelijkheden om de werkgelegenheid bij Limburg Catering voor het grootste gedeelte overeind te houden. Door het sluiten van bedrijfsrestaurants en het volgen van de RIVM-richtlijnen rondom de 1.5 meter-samenleving, viel de omzet bij Limburg Catering fors terug. Uiteindelijk werd om deze redenen de gezamenlijke beslissing genomen om 30 medewerkers terug te nemen en hen te herplaatsen. Op deze manier kon wel de werkgelegenheid worden gewaarborgd van de overige medewerkers van Limburg Catering. Ook bij enkele groepsdetacheringen werden plaatsingen van medewerkers beëindigd. Het nieuws kwam hard aan, daar veel mensen met ziel en zaligheid voor deze inleners gewerkt hadden en onzekerheid de kop op kwam steken over een nieuwe werkplek met nieuwe collega’s en leidinggevenden.

Multidisciplinaire teams
De multidisciplinaire teams bij WSP Parkstad, bestaande uit HRM, Sales en jobcoaches, zijn er om deze processen te begeleiden en de medewerkers dat te bieden wat zij op dat moment nodig hadden. Dat varieert van een luisterend oor en begrip voor deze onzekere periode voor de medewerkers tot het begeleiden van medewerkers naar een nieuwe detacheringsplek. Sommigen hadden zin in een nieuwe uitdaging en waren gemotiveerd om te solliciteren, anderen moesten het nieuws eerst verwerken en hadden hierbij ondersteuning of juist even rust nodig. Door goed te luisteren naar het individu en respect te hebben voor ieder individueel verwerkingsproces, hebben de teams samen met de medewerkers zich gefocust op nieuwe detacheringsmogelijkheden.

Ondanks de coronacrisis hebben wij samen met onze Sales-afdeling en jobcoaches van Detachering vele bedrijven benaderd die openstonden voor nieuwe of extra detacheringen. We hebben rondleidingen gehouden en hebben gezocht naar de juiste plek voor de juiste persoon binnen de juiste context. Door deze intensieve en persoonlijke benadering hebben de teams in relatief korte tijd het overgrote deel van de medewerkers nieuw perspectief geboden.

Trots op onze successen
Directie en management van WSP Parkstad heeft de teams in het zonnetje gezet tijdens een coronaproof vlaaimoment voor hun succesvolle samenwerking. Ook via deze weg danken wij de teams bestaande uit (in willekeurige volgorde) Farid Benhaddane, Christien Dallinga, Dionne Eijdems, Larisa Hannema, John Oostdijk, Jolanda Rijcks en Mike Zwartjes voor hun enorme inzet, professionaliteit, ondernemend en empathisch vermogen en proactieve samenwerking. Deze resultaten waren uiteraard niet mogelijk geweest zonder tal van andere jobcoaches die samen met deze teams de match hebben gemaakt tussen vacatures en medewerkers. De successen tonen de kracht van samenwerking aan waar we met z'n allen erg trots op mogen zijn.