92a178311f2bb677bca18806a3e4d6db106122b8.jpg

Mohamad bouwt aan een Tiny House bij Boers en Roosenboom

Wouter Boers, mede-eigenaar van Boers en Roosenboom, vertelt over het afgelopen jaar: “Beurzen en congressen zijn er voorlopig niet, dus we zijn gaan kijken wat we daarvoor in de plaats kunnen doen. Als je met een hamer en een boormachine kunt werken, dan kun je natuurlijk ook veel andere werkzaamheden verrichten. We hebben echte klussers in dienst, die kunnen timmeren, schilderen, een vloer kunnen leggen en elektra kunnen aanleggen. We hebben een netwerk opgebouwd omdat we al lang in het vak zitten. Alleen bouwen we voor onze klanten nu geen stand, maar helpen we ze met een interieurklus.”

V.l.n.r.: Wouter Boers (mede-eigenaar Boers en Roosenboom) en Mohamad, bezig aan het Tiny House.

Het is een klein team dat werkzaam is bij Boers en Roosenboom. Bij een grote klus ontstond er dan ook een personeelsbehoefte. Wouter schakelde WSP Parkstad in en zag potentie in Mohamad, een voormalig meubelmaker uit Syrië. Dit is de eerste keer dat Boers en Roosenboom een medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst neemt. Wouter vertelt: “Eigenlijk is er niet eens over een afstand te spreken, als je kijkt naar de kwaliteit van zijn werk. Als je in Syrië timmerman bent, kan dat in Nederland ook. Het enige probleem is zijn taalachterstand, ik ga er vanuit dat dat nog verbetert.”

“Eigenlijk is er niet eens over een afstand te spreken, als je kijkt naar de kwaliteit van zijn werk.”

Werkzaamheden uitleggen gaat vaak lastig, maar als Mohamad eenmaal weet wat hij moet doen, gaat het goed. Hij vindt zijn werkzaamheden leuk en vooral met collega Jos kan hij het goed vinden. Mohamad houdt zich met name bezig met de bouw van een Tiny House, in opdracht van architectenbureau Osveer in Born. Het prototype waar ze aan werken gaat hopelijk voor meer opdrachten zorgen.

Wouter zou andere werkgevers aanraden die overwegen een stap te zetten richting inclusief ondernemen: “Geef het gewoon een kans. Je start altijd met een proefperiode, dus je zit nergens aan vast. Het is fijn om iemand deze ervaring te bieden.”

Heb jij als werkgever in de bouw ook behoefte aan een kracht zoals Mohamad? Neem dan contact op met Astrid Decker via Astrid.Decker@wspparkstad.nl of via +31 6 148 87 473.