3a270346515480e4a271d2688c5a5f5dea582a20.jpg

Medewerker Ralph Brendt in finale landelijke ‘Stripbattle’

Ralph: medewerker bij APG

“Ik werk al sinds 2010 via Relim parttime bij APG op de postkamer. Daar ben ik verantwoordelijk voor de postverwerking. ’s Ochtends komt de post binnen, deze sorteer ik en vervolgens breng ik de poststukken rond binnen de organisatie. Naast het rondbrengen van de post, zorg ik ervoor dat bijvoorbeeld alle vergaderruimtes zijn voorzien van whiteboard stiften en flipover papier. Ik vul de voorraden aan en zorg dat de organisatie nergens iets te kort komt. Dat werk vindt voornamelijk in de ochtend plaats omdat de rest van de dag de ruimtes bezet zijn. Daarna verwerk ik alles op de computer en zorg ik dat de artikelen op de juiste kostenplaatsen geboekt worden.

Sinds begin dit jaar heb ik veel contact met Wanda Cima, jobcoach van WSP Parkstad en dat bevalt heel goed. Ik vind het prettig om af en toe een klankbord te hebben en met iemand te praten over mijn functioneren.”

Ron Bening - Teamleider logistieke zaken
“Toen Ralph in 2010 bij ons kwam had hij in de 10 jaar daarvoor bij Relim op de administratie gewerkt. Hij begon bij APG in de vorm van een stage. Dat was in het begin wel even wennen, ook voor Ralph. Zaken als in teamverband werken waren compleet nieuw voor hem. Hij heeft hier veel geleerd en er volgden nog meer stageperioden. Daarna zijn we Ralph op oproepbasis gaan inhuren. Tot 1 januari, toen veranderde er het een en ander bij Relim, waardoor Ralph via WSP Parkstad bij ons gedetacheerd werd.

Op de afdeling merk je dat de taken langzaam gaan verschuiven. Zo hebben we te maken met een krimpende markt qua post. De komende 4 à 5 jaar zal de hoeveelheid aan postverwerking flink dalen. Het afgelopen jaar hebben we al 20% minder post verwerkt dan het jaar ervoor. Taken als het bevoorraden van vergaderruimtes of het helpen bij het archiveren komen nu erbij. Op dit moment wordt de post gedigitaliseerd op de afdelingen zelf, maar op termijn wordt dat misschien ook een van de taken deze afdeling binnen de tak Facility Services.”

Wanda Cima - Jobcoach WSP Parkstad
“Sinds 1 januari ben ik de jobcoach van Ralph. Bij Relim (eveneens een onderdeel van de GR WOZL) zijn er nieuwe afspraken gemaakt welke handicap categorieën door Relim begeleid zouden worden en welke categorieën door WSP Parkstad. Toen kwam naar voren dat Ralph in al die jaren zich heeft ontwikkeld bij Relim en dat hij inmiddels een stukje hoger op de arbeidsladder staat. Een individuele detachering zou voor hem de volgende stap zijn. Het was een logische keuze om die individuele detachering via WSP Parkstad te laten lopen. Ik ben verantwoordelijk voor het persoonlijk contact met de kandidaat (Ralph) en onze nieuwe klant APG. Vooral in de beginfase is het belangrijk dat we regelmatig contactmomenten hebben om de samenwerking te evalueren.” 

Ralph: hobby voor het leven

En dan gaan we over op een heel ander thema: zoals Ralph zelf zegt ‘een uit de hand gelopen hobby’. Ralph begon al in 1974 met tekenen, iets dat later is uitgegroeid tot striptekenen. En daar is hij behoorlijk goed in!

Ralph: “Tussen 1998 en 2002 had ik wekelijks een strip in de WelterKoerier. Dat begon met korte grapjes en daarna vervolgstrips. In 2015 heb ik zelfs in eigen beheer een boekje uitbracht. Daar ging veel tijd in zitten. Eerst maak je met potlood een schets, vervolgens maak je daar een inktwerk van. Soms werkte ik daar wel 10 uur aan. Het inktwerk scan ik in, waarna het werk digitaal ingekleurd wordt met Photoshop.

Ik sta regelmatig op beurzen, zo’n 5 à 6 keer per jaar. Tot België aan toe! Dat is belangrijk om contacten op te doen. Een van die contacten heeft mij vorig jaar via Facebook benaderd of ik wilde meewerken aan de bekende Ambrosius stripreeks. De tekenaar was overleden en aan diverse andere striptekenaars (waaronder ik) is gevraagd een hommage te maken. Uiteindelijk heb ik 3 bladzijden gevuld in het boek dat nu ook in de winkels ligt. Zo’n kansen zorgen ervoor dat mijn werk meer bekendheid krijgt.

Op dit moment doe ik mee aan een ‘Stripbattle’. De Stripbattle is een initiatief van de Stripglossy die 4 keer per jaar wordt uitgebracht door uitgeverij Personalia. Zij hebben me gevraagd of ik mee wilde doen aan de wedstrijd. Ik sta nu in de vierde ronde, in feite de finale, met nog één andere concurrent. Degene met de meeste stemmen wint!”

Wil jij Ralph steunen om de Stripbattle te winnen? Stem dan vóór 15 februari op hem door een reactie achter te laten via deze link http://stripglossy.nl/ralph-brendt/. Scroll helemaal naar beneden om de reactie te plaatsen en zo je stem uit te brengen!