cf17de479da629da10359d25fa6ba3a9beddb6af.jpg

Houthandel Boumans houdt werk in de regio

Tekle is in 2015 naar Nederland gevlucht uit Eritrea. Na een traject bij Werk voor Heerlen is hij sinds enkele maanden werkzaam bij Houthandel Boumans. Een eerste sollicitatiegesprek met Ghislain Boumans (eigenaar houthandel Boumans) en Astrid Decker (accountmanager WSP Parkstad) ging erg moeizaam door de taalachterstand. Ze besloten een rondje door de werkplaats te maken en zagen direct aan Tekle dat de machines hem bekend voorkwamen. Het was duidelijk, Tekle kon hier prima aan de slag met zijn timmer achtergrond.

De taalbarrière is natuurlijk lastig, maar vormt geen grote belemmering voor Ghislain: “Ik laat hem zien hoe de machine werkt en ik schrijf de maten op een briefje, dan weet Tekle precies wat hij moet doen.” Ghislain heeft al meer ervaring met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook leerlingen uit het praktijkonderwijs hebben al vaker ervaring mogen opdoen in de werkplaats. Dat doet Ghislain deels vanuit zijn sociale hart, maar ook om praktische redenen: “Er is een krapte op de arbeidsmarkt en ik ben nagegaan hoe ik dat op kon lossen. In plaats van werk uit te besteden aan andere landen heb ik ervoor gekozen om werk binnenshuis te houden. Dat werk kan prima uitgevoerd worden door kandidaten als Tekle. Het zijn simpele werkzaamheden.”

Ghislain is heel erg te spreken over Tekle: “Het bevalt super goed. Hij is een hele harde werker met een arbeidsethos wat voor veel Nederlanders ongekend is. Deze man is altijd op tijd, klaagt niet, staat altijd klaar om te werken en maakt nergens een probleem van. Andere werknemers hoor je nog wel eens klagen als het warm is of het werk te eentonig is; daar hoor je Tekle echt niet over. En buiten dat ligt hij ook goed in het team.”

V.l.n.r.: Geert van Nuijs (accountmanager WSP Parkstad), Tekle (medewerker), Astrid Decker (accountmanager WSP Parkstad), Ghislain Boumans (eigenaar houthandel Boumans).

Astrid Decker en Geert van Nuijs (beide accountmanagers bij WSP Parkstad) zijn blij dat Ghislain ondanks de taalachterstand toch een kans biedt aan Tekle. Tijdens het plaatsingstraject merkte Astrid en Geert dat het voor veel bedrijven toch een probleem is. Ghislain wil ook andere bedrijven aansporen om kandidaten als Tekle in dienst te nemen: “Ik ben ervan overtuigd dat er bij ieder bedrijf in Nederland een plekje is voor dit soort kandidaten. Je laat iemand meehelpen in je bedrijf waardoor hij/zij (gedeeltelijk) uit de uitkering komt. De een heeft meer begeleiding nodig dan de ander, maar je geeft ze wel het gevoel dat ze erbij horen. De loonkosten zijn heel laag dus het is een win-win situatie: de hele maatschappij heeft er voordeel van.“

 Houthandel Boumans is een familiebedrijf en bestaat al meer dan 100 jaar. Ghislain vertelt: “De opa van mijn vader is begonnen met het bedrijf. Ik ben de vierde generatie. We hebben momenteel veertien mensen in dienst, inclusief mijn ouders. Mijn vader werkt nog altijd mee en mijn moeder doet de boekhouding.” En op de vraag of ze iets gemerkt hebben van de Corona-crisis: “Ja, maar alleen maar in positieve zin. Mensen zijn niet op vakantie geweest en geven geld uit aan verbouwing of een nieuw tuinhuis. We hadden dagen dat er hier een rij stond voor de deur, dat hadden we in jaren al niet meer meegemaakt.”