7e056f10f4ebb954dc22d5baf654ea395334c3c1.jpg

Hoe werkt WSP Parkstad thuis?

Wanda Cima – jobcoach

“Goed uit te houden zo in mijn eigen kantoortje. Voor de broodnodige ontspanning en conditie stap ik regelmatig even op de hometrainer.”

Vincent Verblakt – Coördinator Huisvesting

“In deze rare coronatijd samen aan het werk zowel thuis en privé sterk. Mijn tip: vind thuis een goede balans tussen werk en privé.”

Sjorsj Amkreutz – Arbeidsmakelaar

“Als je collega's zijn vervangen door je kinderen is het van belang om je 'kantoor' humor aan te passen...”

Luc Meijs – Concerncontroller

'Tip: zorg voor een vast ritme voor de kinderen en neem de noodzakelijke flexbiliteit om ook maar even tijd voor ze vrij te maken als dat tussendoor noodzakelijk is. En niet te veel suiker instoppen!!! ????"

Leon Grouls – Administratief medewerker

“Het is natuurlijk anders dan een normale werkplek waar je alles bij de hand hebt, zoals een printer. In het begin was het even wennen maar nu is het goed te doen.”

Zijn tip: “Je moet gewoon je werkwijze even aanpassen. Als je in Teams aan de dezelfde opdrachten werkt, geldt net zo goed een goede communicatie om elkaar niet voor de voeten te lopen. Dan kun je de desbetreffende werkzaamheden verrichtten zonder problemen en met plezier.”

Laura Knoors – Communicatieadviseur 

“Al weken werken naast een paastak: ik kan geen paasei meer zien. Mijn tip: stel overleg niet uit, maar pak zoveel mogelijk digitaal op.”

Esther Laseur – Medewerker marketing en communicatie

“Het was even wennen, maar de rust zorgt ook voor optimale concentratie. Zorg ervoor dat je niet de hele dag stil zit, genoeg drinkt en maak in de pauze even een ommetje voor wat frisse lucht!”

Danielle Slangen - Coördinator SROI

“Het is met name passen en meten met een dochtertje van 3 jaar thuis. De productiviteit ligt lager dan gebruikelijk, gewoonweg omdat de zorgtaken ook doorlopen en ik niet kan verwachten dat ze zich 8 uur lang zelf bezig kan houden. Dus ik probeer de balans te houden in werk en privetijd, zodat het op beiden vlakken zo goed mogelijk doorloopt. Gelukkig is er van collega’s en klanten alle begrip voor de situatie waardoor ik de druk als ‘handelbaar’ ervaar. Maar ik mis mijn collega’s wel hoor!”

Tips:

  1. Richt een aparte werkplek in i.p.v. werken aan de eettafel. Dat geeft rust en creëert direct ook voor jezelf een mindset van ‘ik ben aan het werk’.
  2. Ruim je werkplek na je werk ook weer op. Dan heb je ook echt een einde van je werkdag zoals op kantoor.
  3. Verdeel je werk in blokken om structuur aan te brengen.
  4. Werken met je kind(eren) om je heen is een uitdaging. Daarom begin ik al wat vroeger zodat ik het eerste uur in alle stilte kan werken ;-)
  5. Ga wandelen in je lunchpauze want frisse lucht maakt je hoofd leeg.
  6. Goede koffie! Niets gaat boven je eigen lievelingskoffie, dus trakteer jezelf af en toe een momentje om daarvan te genieten!

Remco Raeven - Medewerker Sales

"Het thuiswerken is goed te doen. Vanaf het balkon kan ik genoeg afstand bewaren, zit ik lekker in de zon en word ik ook nog eens goed verzorgd."

Dionne Eijdems - Adviseur opleiding en ontwikkeling 

"Het thuiswerken was in het begin wennen. Ik denk dat het belangrijk is dat je voor jezelf een structuur neerzet en zorgt dat je voldoende beweegt want we zitten nu toch meer dan dat we normaal op kantoor zijn. Ik begin mijn dag structureel met s’ ochtends vroeg een wandeling in het veld met onze honden, Sem van bijna 12 jaar en Blisz van 2 jaar. Zo krijg ik mijn beweging en kan ik met een fris hoofd mijn werkdag beginnen. Tijdens de middagpauze maak ik ook weer een rondje met Sem en Blisz. Bewegen is voor mij belangrijk omdat ik rugklachten heb en nu zonder chiropractie en fysio zou het misgaan als ik dat niet deed. Ik heb veel belafspraken voor autismecoaching omdat mensen met autisme thans sneller uit hun doen zijn door alles wat er gebeurd en wat zij om hun heen horen. Ze hebben er moeite mee om zaken te vertalen naar hun eigen situatie en dan wordt de corona-crisis in hun hoofd soms heel groot. Daarnaast zijn er ook mensen met autisme die ziek zijn en in thuisquarantaine zitten en helemaal op zichzelf zijn aangewezen. Daar probeer ik ook structuur te creëren zodat er weer doelen zijn om de dag door te komen.Ik begin goed te wennen aan het thuiswerken en Sem en Blisz vinden het helemaal te gek dat vrouwtje de hele dag thuis is."

Ruud Glasbergen - Afdelingshoofd Detacheringen B.V. 

"Ook Ginger is blij met thuiswerkers".