938b2c9f52f28fa88a4a11d9e2cd3b726607da6b.jpg

ENBI Plastics & Silicones al jaren tevreden over werkzaamheden Beschut 2.0

Op de foto: Menne Velraeds, Afdelingshoofd bij Beschut 2.0 en Erwin Buijs, Operationeel manager bij ENBI Plastics & Silicones.

Bij WOZL Beschut 2.0 (onderdeel van WSP Parkstad), op de Sourethweg in Heerlen, is één hal volledig ingericht voor de werkzaamheden voor ENBI. Hier worden diverse onderdelen geassembleerd (in elkaar gezet) voor o.a. de automotive industrie, papier transport systemen (printers) en de consumenten industrie. Denk aan het in elkaar zetten van een schakelaar voor een keukenmachine, of het sorteren van onderdelen voor het achterlicht van een auto. Handelingen die perfect thuishoren bij Beschut 2.0 en ook geschikt zijn voor medewerkers die visueel beperkt zijn.

ENBI Plastics & Silicones produceert kunststof en silicone producten in opdracht van klanten. Ze zijn met een groep van 25 medewerkers gevestigd in Echt, waar ze een twintigtal spuitgiet machines bezitten. Waarom ENBI gekozen heeft om werkzaamheden uit te besteden aan WOZL, legt Erwin Buijs (operationeel manager bij ENBI Plastics & Silicones BV) uit: “We doen dit onder andere in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). We hebben in het verleden al vaker een medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst gehad. Maar nu kunnen we een grote groep mensen voorzien van laagdrempelige werkzaamheden. Het is een grote oplage wat weggewerkt moet worden, dus het is fijn dat we dit buiten de deur kunnen neerleggen.”

Brigitte Pelzer, planner bij Beschut 2.0, ziet dagelijks hoe medewerkers bezig zijn met de werkzaamheden en helpt zelf ook af en toe een handje mee. Ze vertelt: “We garanderen 100% kwaliteit, dus controleren zelf en houden alles nauw in de gaten. De aantallen zijn redelijk stabiel, maar af en toe een piek in de vraag kunnen we samen opvangen. Medewerkers van andere hallen springen dan eventueel bij. We zetten 38.400 sensors van keukenmachines in elkaar per week, met af en toe een uitschieter richting de 50.000.”

Naast het uitbesteden van werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is ENBI ook op andere vlakken bezig met duurzaamheid. Ze zijn ISO 14001 gecertificeerd, wat zich onder andere uit in het hergebruiken van kunststof afval. Daarnaast is alle apparatuur voorzien van sensoren, zodat het energieverbruik in de gaten gehouden kan worden.

Erwin is tevreden over de samenwerking met Beschut 2.0: “De lijnen zijn heel kort. Frank, onze chauffeur, komt elke week langs om spullen te brengen en halen. Hij komt en gaat altijd met een lach op zijn gezicht. Samantha (Logistics & Purchasing bij ENBI) en Brigitte handelen alles af over lopende orders. Ik regel alles over staffels, nieuwe producten en prijzen. De samenwerking gaat heel goed.” Ook de toekomst ziet er positief uit: “De producten blijven gewoon doorlopen en er komen nog nieuwe producten bij.”

We zijn blij met zo’n grote en stabiele opdrachtgever als ENBI. Heeft jouw bedrijf ook laagdrempelige werkzaamheden voor onze mensen en wil je graag je steentje bijdragen op het MVO-vlak? Besteed jouw werk dan uit aan ons. Neem contact op met Mike Zwartjes via Mike.Zwartjes@wspparkstad.nl