e395b563eace3626273dc0b7f581951471250936.jpg

Dress for Success Maastricht wint decemberactie CompetenSYS

Betere Buren, ISD BOL en WSP Parkstad organiseren gezamenlijk workshops voor kandidaten waarbij gewerkt wordt aan de opbouw van een goed cv, jezelf als kandidaat beter leren presenteren, en ook samen werkgevers bezocht worden. Vanwege Corona zijn de groepsworkshops inmiddels vervangen door individuele gesprekken. waarin bekeken wordt waar kandidaten behoefte aan hebben en waar we hen verder mee kunnen helpen.

Door het samenwerkingsverband Perspectief Op Werk (POW) werd "Dress for Success" uit Maastricht onder de aandacht gebracht als ondersteunende partner. Zij helpen mensen op weg naar economische onafhankelijkheid door mensen met een minimuminkomen representatieve kleding en praktische ondersteuning te bieden. Met dat extra steuntje in de rug maken de kandidaten meer kans op de arbeidsmarkt.

Vivian Lukassen besloot afgelopen jaar enkele kandidaten aan te melden bij Dress for Success. Met een nieuw setje representatieve kleding en hernieuwd zelfvertrouwen gingen de kandidaten de deur uit. En met succes want de kandidaten hebben uiteindelijk ook een baan weten te vinden.


Vanwege deze positieve ervaringen en de mooie missie van Dress for Success heeft Vivian besloten om hen voor te dragen voor de decemberactie van CompetenSYS. Een actie waar niet alleen goede doelen voor kunnen worden aangemeld maar ook kandidaten die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Een mooi gebaar in deze tijd waarin niet iedereen het even makkelijk heeft. De locatie van Dress for Success in Maastricht is uiteindelijk verkozen tot een van de 10 landelijke winnaars van een cadeaubon ter waarde van €250. Vivian Lukassen, werkcoach bij ISD BOL, en Bas Wouters, dedicated accountmanager voor sociale diensten en werkbedrijven van WSP Parkstad, overhandigden vandaag de cheque aan Anneke Janssen, coördinator vrijwilligers van Dress for Success.

Wat een mooie afsluiting van 2020!