1b939d4faa4303db8b5b2836607ad7886d40c36c.jpg

Deal WOZL/WSP Parkstad en Multifix na twee jaar eindelijk beklonken

De overname kon destijds echter geen doorgang vinden. Nu, dik een jaar later, zijn beide partijen het alsnog eens geworden en is de overname per 1 februari dit jaar een feit. Dat de overname alsnog is gelukt, heeft vooral te maken met de aantrekkende economie waardoor over een stabiel orderpakket onderhandeld kon worden.

Multifix Group (160 medewerkers) heeft vestigingen in Bergeijk (hoofdkantoor), Geldrop, Slowakije, Shanghai en per 1 februari 2019 ook in Brunssum. De werkzaamheden van de 240 medewerkers die werken in de kabelbomenfabriek worden overgenomen door Multifix en de continuïteit van werkgelegenheid is in ieder geval voor de komende vijf jaar geborgd. De medewerkers zullen via WSP Parkstad worden gedetacheerd naar Multifix. De integratie zal heel 2019 in beslag nemen.

“We hebben altijd geloofd in het concept, externe omstandigheden gooiden eerder roet in het eten maar we zijn blij dat we de overname uiteindelijk hebben kunnen afronden. Multifix Wiring and Assembly, zoals de locatie in Brunssum zal gaan heten, is een prima aanwinst in onze groep. De voorwaarden die er nu liggen geven ons vertrouwen in een duurzame samenwerking en de mogelijkheid tot het uitbouwen van onze activiteiten”, aldus Arno Heesters, commercieel directeur van Multifix Group.

Fred Dijk, algemeen directeur / secretaris van WOZL en WSP Parkstad, is blij dat er overeenstemming is bereikt. “Het ondernemerschap van Multifix Group zorgt ervoor dat werkgelegenheid voor een grote groep mensen behouden blijft. Tevens is met deze overname een belangrijke mijlpaal behaald, namelijk het vervreemden van de laatste risicovolle activiteit van WOZL.”