3dcead1ecd516b4cf6866471c5cf1ca61b0badd0.jpg

Corona-helden bij WSP Parkstad/ WOZL: Carlo Theuer

Op onze locaties wordt er hard gewerkt om onder nieuwe omstandigheden de oude werkzaamheden binnenkort weer op te kunnen pakken. We gingen langs op de Sourethweg, onze meest beschutte werkomgeving, en Wenckebachstraat in Kerkrade.

Carlo Theuer is afdelingshoofd op de Sourethweg en hoorde dat er gesproken werd over het aanschaffen van plexiglas voor de werkplaats. Plexiglas is duur en is gezien de grote vraag ook nog enorm in prijs gestegen. Alle werktafels voor ruim 200 man voorzien van plexiglas zou dan ook een dure uitgave worden. Carlo ging thuis in de schuur aan de slag en belde in het weekend Menne, waarnemend operationeel manager bij Beschut 2.0, met zijn grandioze idee. Hij had een prototype gemaakt van een constructie bestaande uit pvc-buizen en folie. Een goedkopere en toch duurzame oplossing die enige tijd mee kan. Menne was meteen enthousiast en inmiddels is een groot deel van de werkplekken al voorzien van de schermen. Een top idee, bedankt voor het meedenken Carlo!

Verder is zowel op de Wenckebachstraat als de Sourethweg een aangepaste looproute ontwikkeld, worden sta-tafels gebruikt als ‘rotondes’, hangen overal herinneringen om 1.5 meter afstand te houden en zijn de werkplekken anders ingedeeld. Om echt een gedragsverandering teweeg te brengen is er bij de doelgroep meer nodig. Zo worden binnenkort op de Sourethweg ook nog toezichthouders, onze eigen “boa’s”, ingezet die toezicht houden op het naleven van de regels. Ook zullen de belangrijkste regels om de zoveel tijd worden omgeroepen via de centrale geluidsinstallatie.

Op dit moment zijn er zo’n 80 mensen aan het werk op de Sourethweg. De Wenckebachstraat is inmiddels zover voorbereid dat de gehele bezetting op termijn weer kan beginnen. De leiding krijgt regelmatig telefoontjes van HighRisk medewerkers die momenteel nog preventief thuis zitten met de vraag of ze weer mogen komen werken. Er is goed te merken hoe belangrijk werk voor onze doelgroep is. Ze hebben behoefte aan gelijkgestemden, collega’s en regelmaat. Velen zitten nu al wekenlang alleen thuis. We hopen voor deze medewerkers dat de situatie snel weer vanouds is en we iedereen weer op onze locaties mogen ontvangen!

Binnenkort volgt een nieuwe Corona-held. Ben jij werkzaam bij WSP Parkstad en weet je ook iemand die extra aandacht verdient door zijn/haar werkzaamheden in deze Corona-crisis? Stuur dan een mailtje naar esther.laseur@wspparkstad.nl