9488e69d14d354f2afbf56097e3e28bc0903afd4.jpg

Christine bijt het spits af: eerste van mogelijk 20 plaatsingen bij Polygarde

Remco Raeven en Geert van Nuijs, accountmanagers WSP Parkstad én Werk voor Heerlen, vertellen hoe het balletje ging rollen. Geert: “Christine startte op een ontwikkelplek in de frontoffice en horeca bij Kasteel Hoensbroek. Gelijk viel haar enthousiasme op, haar positieve kijk op het leven, de sterke zorg voor andere mensen en haar doorzettingsvermogen. Al snel bleek dat ze de ontwikkelplek in de facilitaire dienstverlening in rap tempo ontgroeide. Christine was klaar voor de arbeidsmarkt.”

Remco: “Samen keken we naar een passende functie voor Christine in de dienstverlening. Ze heeft de opleiding facilitaire dienstverlening afgerond. En in haar werk bij Kasteel Hoensbroek heeft ze uitgestraald dat ze in een dienstverlenend beroep goed op haar plek zit. Polygarde bleek een schot in de roos. De eerste insteek is dat Christine de beveiligingsopleiding gaat doen maar die start pas in november. Tot die tijd kan ze ervaring op doen als verkeersregelaar en zo aan haar ontwikkeling werken.

Voor Christine is het een hele overstap. In haar uitkeringssituatie werkte ze als receptioniste voor Stichting Leergeld. Ook haar werkzaamheden bij Kasteel Hoensbroek waren wel in de dienstverlenende sector, maar totaal anders. Christine: “Ik wil graag in de beveiliging, voordat ik daaraan kan beginnen, word ik eerst verkeersregelaar. Ik ga werken in een combinatiefunctie. Naast verkeersregelaar val ik ook in bij de receptie wanneer er invallers nodig zijn. Dit werk is totaal nieuw maar ik wil graag nieuwe dingen proberen. Ik ben blij dat de deur voor mij open staat bij Polygarde en dat ik een kans krijg. En als je een kans krijgt dan moet je hem grijpen! Ik heb al kunnen oefenen als verkeersregelaar. Dat is nog niet zo makkelijk. Je hebt veel zelfvertrouwen nodig en moet dat ook uitstralen. Jij bent de baas en mensen moeten naar jou luisteren. Dat hebben we ook geleerd in de training.”

De driedaagse training vanuit Polygarde heeft indruk gemaakt op Christine: “De eerste dag kregen we theorie. Op de tweede dag stonden we al op een kruispunt in Gulpen. Het was zo druk, het was echte chaos. Maar toen ik er eenmaal stond dacht ik: het komt goed! De docent heeft ons goed uitgelegd wat we moesten doen. Toen ging hij aan de kant staan en moesten we zelf het verkeer regelen. Dan heb je het zelfvertrouwen en voel je je eigen kracht. De derde dag ging alles super! Ik heb ook erg veel zin in mijn eerste werkdag, gelukkig is het dan iets minder warm.” Inmiddels heeft Christine ook haar VCA diploma behaald in het veilig werken!

Vanuit Polygarde spreken we in deze vakantieperiode met Rob Dolmans, financieel manager, en Nienke Bulstra, HR medewerker. Ook zij zien vanuit Polygarde de kansen voor Christine. Rob: “Christine was de enige cursist in de groep met nul fouten bij de test voor verkeersregelaar, dat zien we niet vaak! Haar volgende training is gericht op VCA en het ook het werken met portofoons etc. Het is mooi dat ze ambities heeft en wil doorgroeien, wij zijn blij als we medewerkers allround kunnen inzetten. Aanstaande zaterdag wordt haar eerste werkdag bij een voetbalwedstrijd. Normaal staan we daar met zo’n 30 man. Nu in tijden van corona nog maar met 8. Zo kan Christine direct een aantal collega’s leren kennen. Met deze temperaturen is het werk iets anders ingedeeld dan normaal. Zo wordt vaak eerder gestart, vaker pauze gehouden en eindigen we de werkdag eerder dan normaal.”  Nienke geeft aan dat ook de buurt waar medewerkers werken, goed voor hen zorgt: “Onze medewerkers staan vaak voor langere tijd op een bepaald punt. Ze krijgen een band met buurtgenoten, vormen een zichtbaar aanspreekpunt en houden een oogje in het zeil. Een soort sociale controle. Het is mooi om te zien dat buurtbewoners met dit weer zorgen voor flesjes water of ijsjes. Onze medewerkers staan 8 uur op hun plek en je ziet dat dat gewaardeerd wordt.”  

Polygarde is ook een van de ambassadeurs van WSP Parkstad. Remco geeft aan wat Polygarde een mooi voorbeeld-bedrijf maakt. “Polygarde faciliteert ontwikkeling. Ze zetten scholing in voor een werknemer om door te groeien. Ik begrijp heel goed dat het leven soms anders kan lopen dan gepland en hoe lastig het dan kan zijn om je leven weer op te pakken. Vaak heb je dat niet zelf in de hand gehad. Je hebt dan iemand nodig die je een hand rijkt en vertrouwen geeft om weer mee te mogen doen. Door de inzet van een goed ontwikkeltraject is duurzame inzetbaarheid mogelijk. Polygarde kon helaas niet aanwezig zijn ons ambassadeursevent van 9 juli jl. Vandaar dat we vandaag met plezier onze Proud Partner of WSP Parkstad plaquette aan hen uitreiken!” Ook Martijn Lamberti-Henquet, commercieel directeur van WSP Parkstad, is blij dat Polygarde aan boord is als ambassadeur. "Nog niet alle werkgevers zijn bekend met de kansen die de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bieden. Daarom hebben we besloten om een select gezelschap uit ons grote netwerk van tevreden klanten in te zetten als ambassadeur. Zij kunnen andere ondernemers als beste een eerlijk inkijkje bieden in het werken met de doelgroep. Wat zijn de kansen, de voordelen. Wat moet je erin investeren en wat krijg je er voor terug? Polygarde is bij uitstek een werkgever die dat hele traject zelf goed begeleidt en ook andere werkgevers kan laten zien hoe je mensen met een afstand effectief inzet in je bedrijf."

Marc Roemen - Managing Director Polygarde


"Onze doelstelling bij Polygarde is om dit jaar in totaal twintig mensen te laten starten. Christine is daarvan de eerste, inmiddels hebben we nieuwe kandidaten voorgeselecteerd die we met Polygarde zullen bespreken. De start van Christine is wat ons betreft dus een mooie eerste stap in deze samenwerking.", aldus Remco. 

v.l.n.r.: Geert van Nuijs, Remco Raeven, Christina Kanakuze, Rob Dolmans, Martijn Lambert en Nienke Bulstra.