f42f3160a0c322a40c479d78ec55d63742caf4a5.jpg

Alex is verkozen tot scrum-master bij Stichting BEE-ideas

Na het afronden van de mavo is Alex al snel gaan werken. Hij wilde sparen om later een opleiding binnen de ICT te volgen, een passie die er altijd al is geweest. Een auto-ongeluk zette onverhoopt een streep door al zijn plannen. Het gespaarde geld vloog er binnen een korte tijd doorheen. Alex belandde in de schuldsanering en ook op sociaal vlak ging het niet zo goed. Aan een baan komen was moeilijk. Er werd naar Alex gekeken als “een risico”, door zijn gebrek aan ervaring op zijn CV. Ondanks alle tegenslagen is Alex blijven vechten voor een plekje in de maatschappij. En dat vechten is beloond; in augustus 2019 zijn verschillende paden gekruist en kon Alex starten in een werk-leertraject bij Stichting BEE-ideas.

Jarenlang heeft Alex gesolliciteerd en gesprekken gehad maar telkens werd hij afgewezen. Toch ging het in de zomer van 2019 opeens heel snel. Sandra van de Mortel, participatiecoach bij ISD Kompas, stelde Alex voor aan Britt Fielitz, accountmanager bij WSP Parkstad. Britt vertelt over haar eerste ontmoeting met Alex: “Op dat moment hadden we nog een hele introverte Alex voor ons. Hij was zenuwachtig en onzeker. De eerste sollicitatiegesprekken leverden helaas ook geen baan op”. Toen kwam Roger Gordijn, recruiter/ accountmanager bij Arx met een idee: Stichting BEE-ideas. Roger vertelt: “Het eerste contact met Alex was meteen goed. Ik zag mogelijkheden, alleen de ervaring ontbrak”. Gelukkig kijkt Benjamin Truijen, directeur bij BEE ideas, naar de kwaliteiten en talenten van een kandidaat. Alex werd gebeld door Benjamin met de vraag of hij een dag later wilde beginnen. Zo snel kan het gaan!

Benjamin vertelt over Stichting BEE-ideas: “We zetten praktijk-leer projecten op waar kandidaten ervaring op kunnen doen in de nieuwste IT technieken en daarna uit kunnen stromen naar onze partners. We leiden de kandidaten op naar hoe men nu werkt in de IT wereld. Met actuele systemen, methodieken, technieken en de manier van samenwerken. Zijn mensen hier nog niet aan toe, dan brengen we ze op niveau in opdrachten met het bedrijfsleven. Onze projecten hebben altijd een maatschappelijke impact. De groep waar Alex in zit, werkt aan een job creation tool”.   

Wie is er allemaal bij dit succesverhaal betrokken? V.l.n.r. Britt Fielitz, accountmanager bij WSP Parkstad. Roger Gordijn, recruiter/ account manager bij Arx. Alexandra Spierings-Kousen, banenmakelaar bij ISD kompas. Alex Koedooder, kandidaat. Benjamin Truijen, directeur bij BEE Ideas. Youp Smits, account manager Arx ICT (niet op foto). Sandra van de Mortel, participatiecoach (niet op foto). Teamwork!

Kandidaten met profielen zoals Alex zie je veel in de IT wereld. Zeer gepassioneerde mensen die dag en nacht op zolderkamers hun hersenen kraken, maar waarbij een opleiding en een goed CV ontbreken. Mensen die bij de reguliere sollicitatie rondes niet op gesprek gevraagd worden. Bedrijven als Stichting BEE-ideas kijken anders naar werk: “Als we naar Alex kijken zien we iemand die enorm gepassioneerd is”. En deze passie is al vroeg ontstaan vertelt Alex: “Door het werk van mijn vader groeide ik op met een MSX computer. Als kind was ik al bezig met het overtypen van programma’s uit computerbladen. In 2009 lanceerde ik mijn eerste eigen website met allerlei nuttige informatie over MSX software (handleidingen, hints voor spellen, etc). Door het bouwen van de website maakte ik kennis met PHP en ging ik werken met een MySQL database om gegevens van de website op te slaan.”

Het starten met werken was wel even wennen voor Alex: “Ik leefde al die tijd tussen vier muren, in mijn eigen ritme. Normaal heb ik best veel energie, maar tijdens de eerste werkweken kwam ik aan het einde van de dag uitgeput thuis”. Benjamin, tevens aanspreekpunt van Alex bij Stichting BEE-ideas, voegt hieraan toe: “Technisch gezien loopt Alex ver voor op de rest van de groep. Hij is op de hoogte van de nieuwste technieken, zowel front- als backend. Zijn uitdagingen zaten echt in het creëren van een werkritme, een plek vinden in de groep en het communiceren met mensen”.    

Toch gaat Alex ook in dat sociale aspect met grote stappen vooruit. Ze werken bij Stichting BEE-ideas met scrum. Scrum is een werkmethode, waar in korte sprints naar een eindproduct wordt toegewerkt. Alex is door zijn scrum team unaniem gekozen als scrum-master. Een scrum-master is een faciliterend teamleider. Hij faciliteert het project tot een goed einde. “Fantastisch om te zien”, stelt Benjamin.  “Alex moest zich bezig gaan houden met problematieken van teamgenoten en leerde te denken in het belang van het team”.

Het werk-leertraject duurt zes maanden. De eerste drie maanden draaien vooral om de kandidaten zelf. Het ontwikkelingstraject van Alex is hier een goed voorbeeld van. In de tweede helft gaat het team zich meer openstellen naar de buitenwereld. Er komen dan bedrijven op bezoek, zodat de kandidaten al kennis kunnen maken met mogelijke werkgevers. Na zes maanden is het traject voorbij. Stichting BEE-ideas geeft een intentie, maar geen baangarantie. Stichting BEE-ideas stelt haar netwerk open voor de kandidaten. En dat blijkt succesvol, namelijk 80% van de kandidaten (zo’n 100 kandidaten per jaar) heeft een baan binnen een half jaar na het doorlopen van het traject.

Hoe de toekomst er voor Alex uit gaat zien is nog onduidelijk. In maart is het werk-leertraject namelijk afgelopen. Benjamin heeft er wel vertrouwen in: “Ik ga ervan uit dat een partij Alex zal oppikken. Hij heeft hard aan zichzelf gewerkt en is technisch gezien heel sterk. Hij heeft alleen een beetje begeleiding nodig in het aanbrengen van focus en het houden van contact. Maar een bedrijf kan met Alex heel veel in huis halen.”

Bij deze dan ook een oproep aan alle IT bedrijven: Zijn jullie op zoek naar een hard werkende kandidaat met kennis van zaken, iemand die zichzelf in een paar maanden tijd al enorm ontwikkeld heeft en iemand die je eerder af moet remmen dan aan moet moedigen? Kom eens langs! Neem contact op via: https://www.wspparkstad.nl/contact  

Alex wil iedereen die nog thuis zit meegeven: “Zet door, blijf positief en ga alle mogelijke gesprekken aan. Nee heb je, ja kun je krijgen”. Ook Britt ziet in dit verhaal een heldere boodschap voor anderen: “Hoe moeilijk je het ook hebt, als je ergens goed in bent en je het leuk vindt, dan komt jouw moment wel. Maar blijf er wel in investeren, geef niet op”.