a8de9e7868c07b2b4d641a595156c2e856ae570a.jpg

48 medewerkers van Beschut 2.0 al 40 jaar of langer in dienst van WSP Parkstad/WOZL

Vooral de rust, de passende werkzaamheden en prettige collega’s zorgen ervoor dat deze mensen nog dagelijks met plezier naar hun werk komen.

John – in dienst sinds augustus 1978

John heeft al heel wat werkjaren erop zitten. Van fietsen maken tot inpakwerk, verven en poetsen. Tot voor kort werkte John in het groen voor gemeente Kerkrade. Hij vond het heerlijk om buiten te werken, maar helaas is hij er nu lichamelijk niet meer toe in staat. John is blij om op de Sourethweg weer aan het werk te kunnen. John: “Ik zie veel collega’s die ik nog ken van eerder werk. Het werken hier bevalt me heel goed.”

Giovanni – in dienst sinds april 1980

Giovanni vertelt dat hij niet goed tegen veranderingen kan, maar als je kijkt naar zijn werkverleden zou je anders denken. Werkzaamheden bij onder andere WPM (puzzels), in de bouw en bij het kledingsorteercentrum (Rd4) behoren tot de werkervaring van Giovanni. Hij vertelt over het werken bij Beschut: “Ik vind het hier gezellig. Ik voel me niet opgejaagd en kan werken op mijn eigen tempo. Ik slaap goed en kom altijd met plezier hier heen.”

Jos – in dienst sinds oktober 1977

Ook Jos is heel positief over het werken bij Beschut: “Ik kan heel rustig werken en het zijn leuke werkzaamheden. Het is heel gezellig en de collega’s zijn leuk”. Op dit moment is Jos bezig met “tulen”, waarbij hij rode krimpkousjes op een plankje moet duwen.

Henny – in dienst sinds juli 1978 

Henny is heel erg tevreden op haar werkplaats. Ze vindt het fijner en leuker dan op vorige werkplaatsen. Ze is bezig met snoepjes inpakken, wegen en sealen. Er wordt ook wel gezegd: “Henny is allround”. Ze is blij dat ze hier mag werken en heel erg tevreden over de voormannen en vrouwen.

Hub – in dienst sinds januari 1980

Hub heeft ook al een hele werkgeschiedenis achter zich. Hij heeft gewerkt in de verwarmingsindustrie, met kabelbomen, in de schoonmaak, op de Wenckebachstraat en in het groen. Dat laatste vond hij het leukst. Hij vertelt erover: “Je bent continu in beweging in de buitenlucht”. Helaas moest Hub over worden geplaatst naar een veiligere werkomgeving door zijn epilepsie. Nu werkt hij bij Beschut, waar altijd EHBO in de buurt is. Hij is bezig voor klant Hallmark: “Ik haal kaarten uit het karton en vouw ze. Het is gepast werk voor mij. Het is iedere dag weer anders en het verveelt niet. Ik heb het naar mijn zin”. Naast het werken op de Sourethweg werkt Hub ook nog in een verslavingsgroep. Als ervaringsdeskundige helpt hij anderen van hun verslaving (drugs en alcohol) af.

Operationeel manager Ton Peeters is trots: “48 medewerkers met meer dan 40 dienstjaren achter hun naam. Medewerkers waar we stuk voor stuk zeer tevreden over zijn en op het merendeel zelfs trots. En dit geldt natuurlijk ook voor de andere 265 medewerkers die werkzaam zijn binnen Beschut 2.0. Op onze locatie doet iedereen mee naar vermogen in een sfeervolle en veilige werkomgeving. En dat lees je ook terug in de afzonderlijke interviews. Een mooier compliment kun je als werkleiding niet krijgen!”